Zemiaková baba
Zemiaková baba

Zemiaková baba s bryndzou a so špenátom

Šuhajíci pri panvici
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula a Kristián Kandráč, 6. októbra 2021
Zemiaková baba s bryndzou a so špenátom
Foto: Šuhajíci pri panvici
4
porcie
20 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks stredne veľké
2 ks
250 g
2 PL
100 g
1 zväzok
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, postrúhame na strednom strúhadle a vytlačíme z nich šťavu, ktorú scedíme. Postrúhané zemiaky vymiešame s vajíčkami, polovicou bryndze, nasekaným špenátom, cibuľkami bez vňate a múkou. Cesto dochutíme soľou, korením a majoránom.

  2. 2

    Stredne veľkú zapekaciu misku vymastíme olejom a vložíme do nej zemiakové cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C zhruba 40–50 minút.

  3. 3

    Medzitým vymiešame bryndzový dresing zo zvyšnej bryndze, z kyslej smotany, najemno nasekanej jarnej cibuľky a dochutíme už iba mletým čiernym korením.

  4. 4

    Upečenú zemiakovú babu pokrájame na štvorce, na každý kúsok naservírujeme bryndzový dresing a dozdobíme nasekanou jarnou cibuľkou a mikrobylinkami.

Diskusia k receptu