Zemiaková baba s bryndzou a so špenátom
Šuhajíci pri panvici
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula a Kristián Kandráč, 6. októbra 2021
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula a Kristián Kandráč, 6. októbra 2021
Foto: Šuhajíci pri panvici
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40-50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, postrúhame na strednom strúhadle a vytlačíme z nich šťavu, ktorú scedíme. Postrúhané zemiaky vymiešame s vajíčkami, polovicou bryndze, nasekaným špenátom, cibuľkami bez vňate a múkou. Cesto dochutíme soľou, korením a majoránom.
- 2
Stredne veľkú zapekaciu misku vymastíme olejom a vložíme do nej zemiakové cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C zhruba 40–50 minút.
- 3
Medzitým vymiešame bryndzový dresing zo zvyšnej bryndze, z kyslej smotany, najemno nasekanej jarnej cibuľky a dochutíme už iba mletým čiernym korením.
- 4
Upečenú zemiakovú babu pokrájame na štvorce, na každý kúsok naservírujeme bryndzový dresing a dozdobíme nasekanou jarnou cibuľkou a mikrobylinkami.
Tiež zemiaková baba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu