Čokoládové suflé
Zlata Bialončíková a Monika Čarnogurská
cukrárky Nestville Chocolate v Hniezdnom, 24. septembra 2021
cukrárky Nestville Chocolate v Hniezdnom, 24. septembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 ks
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
9 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Celé vajíčka vyšľaháme spolu s práškovým cukrom dopenista. Maslo roztopíme, zalejeme ním nalámanú horkú čokoládu a dohladka vymiešame. Čokoládovú zmes primiešame k vyšľahaným vajíčkam a nakoniec pridáme hladkú múku. Cesto dáme do chladničky, aby stuhlo.
- 2
Stuhnutým cestom naplníme silikónové formičky a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch 9 minút. Podávame s vanilkovou zmrzlinou a ovocím (môže byť čerstvé ale aj kompótované).
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu