Čokoládová torta
Čokoládová torta

Čokoládová torta

Zlata Bialončíková a Monika Čarnogurská
cukrárky Nestville Chocolate v Hniezdnom, 3. októbra 2021
Čokoládová torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpusy:
7 ks
250 g
220 g
200 g
150 g
1 bal.
Plnka:
800 g
Poleva:
120 g
80 ml




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame so 100 g práškového cukru. Postupne pridávame olej a rozpustenú vlažnú čokoládu. Zvlášť vymiešame bielky s druhou polovicou práškového cukru. Sneh pridáme k žĺtkom a ručne zľahka premiešame, nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva.

  2. 2

    Cesto rozdelíme do 2 tortových foriem vystlaných mastným papierom na pečenie. Korpusy pečieme približne 35 minút na 180 stupňoch.

  3. 3

    Upečené korpusy rozdelíme na dve časti. Každý korpus natrieme marhuľovým džemom a ukladáme na seba. Hotovú tortu polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme podľa chuti.

Diskusia k receptu

aanna
vyzerá dobre. Akú velkost formy mám pouzit? Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia