Rizoto s dubákmi a kuracími prsami
doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 28. septembra 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 28. septembra 2021
Foto: Miloš Mikuš
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
250 g |
|
4 plátky (slanina) |
|
1 hrnček (carnaroli) |
|
200 g |
|
150 g |
|
200 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
100 g |
|
300 ml |
|
200 ml |
|
5 strúčikov |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci alebo hlbokej panvici rozohrejeme olej, pridáme premytú ryžu, krátko opražíme, pridáme posekaný cesnak a ešte opražíme. Podlejeme časťou horúceho vývaru. Pridáme pokrájané olúpané paradajky, pór a varíme "dosucha".
- 2
K ryži pridáme osolené a okorenené mäso pokrájané na väčšie kocky, posekané čili papričky a slaninu. Krátko opečieme, podlejeme vínom a necháme vyvariť. Podlejeme horúcim vývarom a pomaly varíme asi 10 minút.
- 3
Pokrájané dubáky opražíme na masle a spolu s pokrájanými fazuľkami vmiešame do rizota. Ak treba, podlejeme. Dusíme pár minút, aby fazuľky zostali trochu chrumkavé. Na záver necháme odpočívať prikryté ešte 1–2 minúty, aby rizoto získalo správnu konzistenciu.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu