Rizoto s dubákmi a kuracími prsami

doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 28. septembra 2021
Rizoto s dubákmi a kuracími prsami
Foto: Miloš Mikuš
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

250 g
4 plátky (slanina)
1 hrnček (carnaroli)
200 g
150 g
200 g (čerstvé alebo mrazené)
100 g
300 ml
200 ml
5 strúčikov
2 ks
2 PL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci alebo hlbokej panvici rozohrejeme olej, pridáme premytú ryžu, krátko opražíme, pridáme posekaný cesnak a ešte opražíme. Podlejeme časťou horúceho vývaru. Pridáme pokrájané olúpané paradajky, pór a varíme "dosucha".

  2. 2

    K ryži pridáme osolené a okorenené mäso pokrájané na väčšie kocky, posekané čili papričky a slaninu. Krátko opečieme, podlejeme vínom a necháme vyvariť. Podlejeme horúcim vývarom a pomaly varíme asi 10 minút.

  3. 3

    Pokrájané dubáky opražíme na masle a spolu s pokrájanými fazuľkami vmiešame do rizota. Ak treba, podlejeme. Dusíme pár minút, aby fazuľky zostali trochu chrumkavé. Na záver necháme odpočívať prikryté ešte 1–2 minúty, aby rizoto získalo správnu konzistenciu.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu