Rizoto s dubákmi a kuracími prsami

doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 28. septembra 2021
Rizoto s dubákmi a kuracími prsami
Foto: Miloš Mikuš
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

250 g
4 plátky (slanina)
1 hrnček (carnaroli)
200 g
150 g
200 g (čerstvé alebo mrazené)
100 g
300 ml
200 ml
5 strúčikov
2 ks
2 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    V hrnci alebo hlbokej panvici rozohrejeme olej, pridáme premytú ryžu, krátko opražíme, pridáme posekaný cesnak a ešte opražíme. Podlejeme časťou horúceho vývaru. Pridáme pokrájané olúpané paradajky, pór a varíme "dosucha".

  2. 2

    K ryži pridáme osolené a okorenené mäso pokrájané na väčšie kocky, posekané čili papričky a slaninu. Krátko opečieme, podlejeme vínom a necháme vyvariť. Podlejeme horúcim vývarom a pomaly varíme asi 10 minút.

  3. 3

    Pokrájané dubáky opražíme na masle a spolu s pokrájanými fazuľkami vmiešame do rizota. Ak treba, podlejeme. Dusíme pár minút, aby fazuľky zostali trochu chrumkavé. Na záver necháme odpočívať prikryté ešte 1–2 minúty, aby rizoto získalo správnu konzistenciu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia