Tartaletky
Tartaletky

Oriešková tartaletka s karamelom

Katarína Lešková
šéfcukrárka Hotela Devín v Bratislave, 30. septembra 2021
Oriešková tartaletka s karamelom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
240 g
150 g
40 g mleté
120 g studené
1 ks
1 ČL
Slaný karamel:
180 g
80 g
150 ml (33 %)
1 ČL
Karamelová ganache:
800 g (Gold callebaut)
400 ml (33 %)
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Cesto: Zamiešame všetky sypké suroviny, pridáme maslo, vajce a vypracujeme kompaktné cesto. Necháme v chladničke aspoň hodinu. Potom cesto vyvaľkáme a vložíme do formy na tart alebo ním vystelieme malé formičky na tartaletky. Pečieme pri 180 stupňoch asi 10–12 minút. Ešte teplý korpus vyklopíme.

  2. 2

    Slaný karamel: Cukor roztopíme na karamel, pridáme maslo a vymiešame. Nakoniec primiešame smotanu a soľ. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Keď je karamel vychladnutý, nalejeme ho na korpus, posypeme nasucho opečenými lieskovými orieškami a necháme v chlade stuhnúť.

  3. 3

    Karamelová ganache: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so smotanou, pričom ju stále miešame metličkou. Ihneď vylejeme na tartaletku a necháme v chlade stuhnúť, posypeme lieskovými orieškami.

Diskusia k receptu

haji
Hmm to je pěkný receptík!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia