Hroznový šalát
Hroznový šalát

Hroznový šalát so syrom Niva

Peter Varga
šéfkuchár a spolumajiteľ bistra Bienvenue v Bratislave, 10. októbra 2021
Hroznový šalát so syrom Niva
Foto: archív Petra Vargu
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

50 g
200 g
200 g
1 ks
1 ks
100 g
3 KL
1 PL
4 KL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na plátky nasekané oriešky nasucho opražíme dozlatista.

  2. 2

    Hroznové bobule prekrojíme na polovice a zbavíme jadierok. Jablko a hrušku nakrájame na plátky.

  3. 3

    Z octu, medu, oleja, zo soli a z mletého korenia vymiešame dresing.

  4. 4

    V mise ovocie zmiešame spolu s orieškami a s pripraveným dresingom. Syr nakrájame na kocky a posypeme nimi hotový šalát.

Diskusia k receptu