Hubové krupoto
doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 4. októbra 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 4. októbra 2021
Foto: Miloš Mikuš
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Krúpy namočíme na hodinu– dve do vody. Slaninu pokrájame na pásiky, na miernom ohni opražíme a vyberieme. Do masti zo slaniny pridáme maslo a orestujeme na ňom pokrájanú cibuľu až dozlatista.
- 2
Podlejeme vínom, zalejeme smotanou a pridáme opláchnuté sušené huby. Krátko spolu povaríme, pridáme scedené krúpy a worcesterskú omáčku, osolíme, okoreníme. Prikryté pomaly dusíme domäkka.
- 3
Pred dokončením pridáme posekanú vňať a trochu kôpru. Podávame so zeleninovým či zeleninovo–syrovým šalátom alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu.
Tiež krupoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu