Hubové krupoto
Hubové krupoto

Hubové krupoto

doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 4. októbra 2021
Hubové krupoto
Foto: Miloš Mikuš
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

2 šálky
2 ks menšie
1 šálka (väčšie)
100 g prerastená
50 g
300 ml
100 ml
1 ČL
 čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krúpy namočíme na hodinu– dve do vody. Slaninu pokrájame na pásiky, na miernom ohni opražíme a vyberieme. Do masti zo slaniny pridáme maslo a orestujeme na ňom pokrájanú cibuľu až dozlatista.

  2. 2

    Podlejeme vínom, zalejeme smotanou a pridáme opláchnuté sušené huby. Krátko spolu povaríme, pridáme scedené krúpy a worcesterskú omáčku, osolíme, okoreníme. Prikryté pomaly dusíme domäkka.

  3. 3

    Pred dokončením pridáme posekanú vňať a trochu kôpru. Podávame so zeleninovým či zeleninovo–syrovým šalátom alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu.

Recept je zaradený do kategórií:
Huby, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Varené

Diskusia k receptu

farbuska
Veľmi sympatický recept. Krúpy milujem, ostatné prísady z nich urobia luxusné jedlo. :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha