Dusené králičie stehná s klobásou
Takto upravené králičie stehná sú mäkučké a šťavnaté.
Jablková žemľovka
mnamka mojich papkacou mam ho z jedneho casopisu ale ja som ho vylepsila!
Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....
Slávnostná Dobošova torta bez lepku
Dnes máme pre vás výnimočný recept. Slávnostnú tortu podľa originálneho receptu známeho budapeštianskeho cukrára Józsefa Dobosa - samozrejme v bezlepkovej vezrii....
Polomáčané ovsené tyčinky
Ovsenéé tyčinky patria k mojmu oblubenému vianočnemu pečivo, pretože sú veľmi chutné a zdravé.
Sánky deda Mráza
Tento recept mám z jednej knižočky detskej, priznám sa nerobila som to ešte, no k mikulášu každému...
Vianočné rybie krokety
V osolenej a okorenenej vode krátko povaríme rybie filé. Po vychladnutí filé roztlačíme vidličkou, pridáme...
Neapolské zemiaky
Neviem, odkiaľ pochádza tento recept, či naozaj z Neapolu, lebo som tam v živote...
Seitan steak na bazalkovom fenikli
Rýchle jedlo, ktoré zasýti. Výrazny fenikel s jemnou bazalkou tvoria krásnu harmóniu.
Spaghetti s rukolou, hubami, paradajkami a parmezánom
Potrebovala som rýchlo a chutne navariť, spravila som spagetti so suchohríbmi, jarnou cibuľkou, chilli...
Bazalková polévka
Dost dlouho mi trvalo než jsem si na chuť a vůni bazalky zvykla. Nakonec jsem si...
Rumový guláš
Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...
Hubová polievka
Huby a cibuľu nakrájame a spoločne s rascou osmažíme v hrnci na masle.
Glazúrované jablká plnené pečienkami
Tri väčšie jablká zbavíme šupky a jadier. Nastrúhame ich na hrubšom strúhadle na rezance, vložíme...
Cesnakové dukátiky
Deň vopred uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme zmäknuté maslo (tuk), preosiatu hladkú múku a vypracujeme...
Extra kurča s orechovou plnkou
Kurča opláchneme, osušíme a položíme na chrbát. Celý povrch rovnomerne posypeme korením na pečené kurča a...
Karfiol s ořechovou houstičkou
Do osolené vody přidáme kmín a vložíme květák. Růžičky, půlku, celý - záleží na...
Tvarohová nátierka
Dnes si robím poriadok v receptoch a vidím, že tu mám kopec rôznych ústrižkov z rôznych...
Svieže letné kuriatko
Tento recept som našla pred pár rokmi v časopise Zdravie a odvtedy je našej rodine veľmi obľúbený....
Orechová bábovka
Túto bábovku robím na dovolenku, viac dňové výlety. Zabalená v alobale vydrží čerstvá aj 10...
Slávky na baklažánovej pene
V jednoduchosti je krása – tak sa dá charakterizovať talianska kuchyňa. Paradoxne krajší štýl fine dining...
Brokolicovo– cestovinová dúha
Brokolicu rozoberieme na malé kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme...
Vajcový chren
Tento recept je typický pro wigilie - vánoční svátky, ale já ho dělávám po celý rok....
Bravčová pečeň s hlivou
Ja som už na dôchodku, no ešte si dobre pamätám na časy, kým som chodila do zamestnania....
Bratislavské sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...
Recyklované kávové makrónky
Naozaj lahodná kávová chuť... Kávu ako nápoj nepijem, ale jej chuť v koláčoch mám veľmi rada. Makrónky sa pre mňa stávajú závislosťou......
Základný recept na prípravu cestovín
V Taliansku sa zvyčajne hovorí čerstvým cestovinám "vaječné". Čerstvé cestoviny sa uvaria oveľa rýchlejšie ako sušené,...
Náš tradičný vianočný vaječný likér
Náš tradičný vaječný likér, ktorý u nás na Vianoce nesmie chýbať....