
Kokosovo-limetkové muffiny
V miske si vyšlahame maslo s cukrom do peny, potom prihodíme vajíčko a premiešame. pridame polovicu muky...

Teplá paštéta
Toto jedlo je super na raňajky, papáme to ešte z čias našich detských a papajú to...

Zemiaky s kaviárom /alebo hľuzovkami/
Príloha i samostatný chod. Odporúčam podať k uvedeným rybím na mojej vareche alebo k perličke na...

Protichrípkový nápoj
Aspoň raz za týždeň si rozmixujem tento nápoj. Je trochu hustejší, ale mne chutí...

Špenátové halušky
Keďže je pôst a veľa z vás si dali záväzok že nebudú jesť mäso tak som sa...

Husacie prsia na šošovici
Šošovicu umyjeme a necháme aspoň hodinu napučať v 0, 5 l studenej vody. Očistíme a na...

Medový boncík s karí ryžou
Čerstvo presťahovaní, plyn ešte nezapojený, tak som musela navariť len v rúre. ospravedlňujem...

Lahodné kura
Kura z tohto receptu môžete pripraviť v mikrovlnke, rovno v marináde, alebo opiecť na panvici....

Pena z kozieho syra Kráľovnej zo Sáby
Táto nátierka je pikantnejšia, trochu nezvyčajnejšej chuti, kozí syr, ktorý som si sama vyrobila,...

Marhuľovo-čokoládové rezy so želatínou
jednoducho mňam :) sladké, kyslé, osviežujúce, ľahúčkéé... proste mňam :) marhule mama zavára od...

Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, ...

Salašnícka šošovica s hráškom
Šošovicu a hrach namočíme do vody. Na druhý deň ich v tej istej vode varíme...

Slávky na zelenine
Slávky (mušle) na zelenine je jednoduchý a chutný recept. Po mnoha pokusoch som zistil že v...

Medové madlenky
Madlenky jedia Francúzi na raňajky – najlepšie chutia v deň, keď ich upečieme, no v dobre...
Vyprážané pirohy s tvarohom a údeným syrom
Vynikajúce sýte jedlo, ktoré môžete podávať ako hlavný chod....

Polievka Titanic, krémová hrášková, skrátka jednoduchá verzia Potage Saint Germain
Táto skvostná polievka v plnej verzii, asi o 50% náročnejšej, sa vraj podávala na Titanicu....

Kokosová polievka
Kedže vačšina exotických jedál si vyžaduje často ingrediencie, ktoré sú u nás ťažko dostupné, preto som túto...

Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami
Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.

Orientálne mäsové rolky
Mäsové rolky s príchuťou Orientu vzhľadom pripomínajúce bernské párky. Recept si sám vymyslel môj manžel...

Sviatočný šalát
Šunku nakrájame na menšie kocky. Vajíčka uvaríme natvrdo, olúpeme a nasekáme nadrobno, rovnako ako...

Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Príprava aj varenie trvajú trochu dlhšie, ale výsledok stojí za to.

Zemiakový mozoček
Zemiaky olúpeme a pokrájame na menšie kocky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme zemiaky, ochutíme...

Bazalková polévka
Dost dlouho mi trvalo než jsem si na chuť a vůni bazalky zvykla. Nakonec jsem si...

Smotanovo–čokoládové dueto
Kyslú smotanu vymiešame spolu s vanilkovým cukrom. Do pohára dáme prvú vrstvu smotany. Druhú vrstvu...

Morčacie mäso na karí s patizónmi
Mäso pokrájame na tenké rezance, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením,...

Cuketové podkovičky - príloha
Cuketu môžeme použiť aj ako prílohu k jedlu. Podkovičky sa robia na spôsob hranoliek a doplnia...

Tvarohové chia nočky
Snažím minimalizovat mouku v jídlech a tak jsem uvařila do polévky tyhle lehounké nočky, velmi jemné...