Baklažánové lasagne

bubrienka1 - fotkabubrienka1, 3. novembra 2012

Baklažány sa dajú nielen naplniť, ale môžeme ich použiť aj namiesto klasického cesta na lasagne. Mám to vyskúšané! Najlepšie je to ohrievané na večeru, Zobraziť celý popisBaklažány sa dajú nielen naplniť, ale môžeme ich použiť aj namiesto klasického cesta na lasagne. Mám to vyskúšané! Najlepšie je to ohrievané na večeru, alebo na druhý deň, keď sa spoja všetky chute. Teda dôležité je urobiť toho veľa, aby z toho ešte ostalo na prihrievanie :-)

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
250-300 g
0,5 l
3 strúčiky
100 g
1 pol lyžica
3 dl
150 g




Postup

  1. 1

    Baklažán ošúpeme a nakrájame na plátky, posolíme a necháme vypotiť asi 15 minút. Opláchneme, trochu osušíme a postupne na oleji opražíme - aby chytil farbu. Odložíme na misku.

  2. 2

    Na masle upražíme múku, zalejeme mliekom a prichutíme soľou a muškátovým orieškom. Uvaríme stredne hustý bešamel.

  3. 3

    Na oleji upražíme mäso, aby zbelelo, pridáme cesnak, červenú papriku a soľ, zalejeme paradajkovou šťavou. Povaríme asi 15 min. pod pokrievkou.

  4. 4

    Máme teda všetko pripravené a môžeme nakladať zapekaciu misu. Na spodok vyložíme vrstvu opečených baklažánov, na to dáme trochu mäsa s paradajkovou šťavou, na to bešamel a trochu nastrúhaného syra. opakujeme vrstvy: - baklažán - mäso - bešamel - syr .... dôležité je ukončiť všetko bešamelom - na vrchu posypaným syrom

  5. 5

    Dáme zapiecť do rúry aj nezakryté na 40minut - cca 200 stupňov. Syr treba sledovať, aby veľmi nezhnedol, lebo by ostal dosť horký. Je to veľmi chutné - aj s jednoduchými varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

ajuschka
presne toto ma napadlo asi pred 2 tyzdnami, a bolo to straasne dobre. podavala som s penne
martamm
baklažány máme z vlastnej úrody, takže práve sa mi Tvoj recept hodí, vyskúšame, vďaka :)
pivonka
Urobila som si tvoje lasagne a sú výborné. Baklažán ľúbim, budem varievať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia