Baklažány sa dajú nielen naplniť, ale môžeme ich použiť aj namiesto klasického cesta na lasagne. Mám to vyskúšané! Najlepšie je to ohrievané na večeru, Zobraziť celý popisBaklažány sa dajú nielen naplniť, ale môžeme ich použiť aj namiesto klasického cesta na lasagne. Mám to vyskúšané! Najlepšie je to ohrievané na večeru, alebo na druhý deň, keď sa spoja všetky chute. Teda dôležité je urobiť toho veľa, aby z toho ešte ostalo na prihrievanie :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Baklažán ošúpeme a nakrájame na plátky, posolíme a necháme vypotiť asi 15 minút. Opláchneme, trochu osušíme a postupne na oleji opražíme - aby chytil farbu. Odložíme na misku.
- 2
Na masle upražíme múku, zalejeme mliekom a prichutíme soľou a muškátovým orieškom. Uvaríme stredne hustý bešamel.
- 3
Na oleji upražíme mäso, aby zbelelo, pridáme cesnak, červenú papriku a soľ, zalejeme paradajkovou šťavou. Povaríme asi 15 min. pod pokrievkou.
- 4
Máme teda všetko pripravené a môžeme nakladať zapekaciu misu. Na spodok vyložíme vrstvu opečených baklažánov, na to dáme trochu mäsa s paradajkovou šťavou, na to bešamel a trochu nastrúhaného syra. opakujeme vrstvy: - baklažán - mäso - bešamel - syr .... dôležité je ukončiť všetko bešamelom - na vrchu posypaným syrom
- 5
Dáme zapiecť do rúry aj nezakryté na 40minut - cca 200 stupňov. Syr treba sledovať, aby veľmi nezhnedol, lebo by ostal dosť horký. Je to veľmi chutné - aj s jednoduchými varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu