Občas mám počas teplých sparných dní chuť na ľahké, ale teplé domáce jedlo, ktoré je rýchlo uvarené. Presne taký je tento šalát. Naviac je aj veľmi zdravý a vhodný aj pre ľudí, ktorí sa venujú fitness a chcú si udržať líniu, bez zbytočných sacharidov :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
1 ks |
|
1 ks ( alebo kapia) |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Strúčiky uvaríme asi 10 minút v osolenej vode. Scedíme. Na olivovom oleji si zľahkla osmažíme cibuľu nakrájanú nadrobno. Tak má rada mama. Ja mám radšej na hrubšie plátky, aby bola zľahka zlatavá, ale vnútri pevná a chrumkavo šťavnatá. Niekedy sa s mamou na veľkosti zeleniny nevieme dohodnúť :)
- 2
Pridáme umytú cuketku aj so šupkou nakrájanu na mesiačiky a sprudka smažíme, aby bola zlatistá, ale stále pevná a pridáme aj struky, papriku a paradajku.
- 3
Len prehrejeme na vysokej teplote a odstavíme. Dochutíme soľou, korením a bazalkou. Pridáme umyté špenátové lístky a premiešame. Naložíme na taniere a navrch naukladáme plátky mozzarelly. Ja som použila bazalkovú zottarellu. Podávame samotné alebo s chutnou čerstvou cesnakovou bagetkou :)
- 2
Diskusia k receptu
9 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: