Teplý cukinovo-fazuľkový šalát

askadaniela - fotkaaskadaniela, 26. júla 2014

Občas mám počas teplých sparných dní chuť na ľahké, ale teplé domáce jedlo, ktoré je rýchlo uvarené. Presne taký je tento šalát. Naviac je aj veľmi zdravý a vhodný aj pre ľudí, ktorí sa venujú fitness a chcú si udržať líniu, bez zbytočných sacharidov :)

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 hrsť
1 hrsť
1 ks
1 ks ( alebo kapia)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Strúčiky uvaríme asi 10 minút v osolenej vode. Scedíme. Na olivovom oleji si zľahkla osmažíme cibuľu nakrájanú nadrobno. Tak má rada mama. Ja mám radšej na hrubšie plátky, aby bola zľahka zlatavá, ale vnútri pevná a chrumkavo šťavnatá. Niekedy sa s mamou na veľkosti zeleniny nevieme dohodnúť :)

  2. 2

    Pridáme umytú cuketku aj so šupkou nakrájanu na mesiačiky a sprudka smažíme, aby bola zlatistá, ale stále pevná a pridáme aj struky, papriku a paradajku.

  3. 3

    Len prehrejeme na vysokej teplote a odstavíme. Dochutíme soľou, korením a bazalkou. Pridáme umyté špenátové lístky a premiešame. Naložíme na taniere a navrch naukladáme plátky mozzarelly. Ja som použila bazalkovú zottarellu. Podávame samotné alebo s chutnou čerstvou cesnakovou bagetkou :)

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: