Foto: askadaniela
Občas mám počas teplých sparných dní chuť na ľahké, ale teplé domáce jedlo, ktoré je rýchlo uvarené. Presne taký je tento šalát. Naviac Zobraziť celý popisObčas mám počas teplých sparných dní chuť na ľahké, ale teplé domáce jedlo, ktoré je rýchlo uvarené. Presne taký je tento šalát. Naviac je aj veľmi zdravý a vhodný aj pre ľudí, ktorí sa venujú fitness a chcú si udržať líniu, bez zbytočných sacharidov :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Strúčiky uvaríme asi 10 minút v osolenej vode. Scedíme. Na olivovom oleji si zľahkla osmažíme cibuľu nakrájanú nadrobno. Tak má rada mama. Ja mám radšej na hrubšie plátky, aby bola zľahka zlatavá, ale vnútri pevná a chrumkavo šťavnatá. Niekedy sa s mamou na veľkosti zeleniny nevieme dohodnúť :)
- 2
Pridáme umytú cuketku aj so šupkou nakrájanu na mesiačiky a sprudka smažíme, aby bola zlatistá, ale stále pevná a pridáme aj struky, papriku a paradajku.
- 3
Len prehrejeme na vysokej teplote a odstavíme. Dochutíme soľou, korením a bazalkou. Pridáme umyté špenátové lístky a premiešame. Naložíme na taniere a navrch naukladáme plátky mozzarelly. Ja som použila bazalkovú zottarellu. Podávame samotné alebo s chutnou čerstvou cesnakovou bagetkou :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu