Teplý cukinovo-fazuľkový šalát

askadaniela - fotkaaskadaniela, 26. júla 2014

Občas mám počas teplých sparných dní chuť na ľahké, ale teplé domáce jedlo, ktoré je rýchlo uvarené. Presne taký je tento šalát. Naviac Zobraziť celý popisObčas mám počas teplých sparných dní chuť na ľahké, ale teplé domáce jedlo, ktoré je rýchlo uvarené. Presne taký je tento šalát. Naviac je aj veľmi zdravý a vhodný aj pre ľudí, ktorí sa venujú fitness a chcú si udržať líniu, bez zbytočných sacharidov :)

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 hrsť
1 hrsť
1 ks
1 ks ( alebo kapia)
1 ks




Postup

  1. 1

    Strúčiky uvaríme asi 10 minút v osolenej vode. Scedíme. Na olivovom oleji si zľahkla osmažíme cibuľu nakrájanú nadrobno. Tak má rada mama. Ja mám radšej na hrubšie plátky, aby bola zľahka zlatavá, ale vnútri pevná a chrumkavo šťavnatá. Niekedy sa s mamou na veľkosti zeleniny nevieme dohodnúť :)

  2. 2

    Pridáme umytú cuketku aj so šupkou nakrájanu na mesiačiky a sprudka smažíme, aby bola zlatistá, ale stále pevná a pridáme aj struky, papriku a paradajku.

  3. 3

    Len prehrejeme na vysokej teplote a odstavíme. Dochutíme soľou, korením a bazalkou. Pridáme umyté špenátové lístky a premiešame. Naložíme na taniere a navrch naukladáme plátky mozzarelly. Ja som použila bazalkovú zottarellu. Podávame samotné alebo s chutnou čerstvou cesnakovou bagetkou :)

Diskusia k receptu

ivav
šalát vyzerá výborne, hneď by som si z neho dala
jozka2
musi to byt velmi jedle,take co nezatazi zaludok a aj oku to lahodi,5*
askadaniela
Ďakujeme za milé komentáre, sme radi, že sa vám tento jednoduchý recept páči :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia