Bezlepkové drobné pečivo
Bezlepkové drobné pečivo

Bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou

novalim - fotkanovalim, 29. marca 2024. Komerčný recept.
Bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou
Foto: novalim

Čakáte šibačov a premýšľate, čo im ponúknete? Dnes vám prinášame práve taký recept, ktorý sa vám bude hodiť na veľkonočný pondelok. Je zo Zobraziť celý popisČakáte šibačov a premýšľate, čo im ponúknete? Dnes vám prinášame práve taký recept, ktorý sa vám bude hodiť na veľkonočný pondelok. Je zo série receptov z domáceho lístkového cesta bez lepku - ak si z neho pripravíte viacnásobnú dávku, môžete mať poľahky pripravené kompletné pohostenie pre šibačov. Ponúknite tieto bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou na sviatočnom stole a budete za hviezdu.
Zdroj: www.novalim.sk

20-25
porcií
35 (+ chladenie cest minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Na cesto:
125 g
125 g studené
125 g
štipka
Na bryndzovú penu:
250 g
100 g
1/2-1 ČL
podľa chuti
Na potretie cesta:
1 ks
Na ozdobu:
 nasekaná




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).

  2. 2

    Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme z neho menšie kvetinky, kolieska alebo iné tvary podľa vlastného výberu. Ukladáme na jemne vymastený plech alebo na plech s papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 200 °C vo vopred vyhriatej rúre 15-20 minút do zlatista.

  3. 3

    Na bryndzovú penu si zmiešame všetky prísady (so soľou opatrne - bryndza je dosť slaná) a jemne prešľaháme elektrickým mixérom. Ak je pena moc hustá, môžeme pridať 1-2 PL smotany na šľahanie, nesmie byť však tekutá.

  4. 4

    Penu vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanášame na upečené jednohubky. Na záver ozdobíme nasekanou pažítkou a kúskami reďkovky. Skladujeme v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia