Bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou
Foto: novalim
Čakáte šibačov a premýšľate, čo im ponúknete? Dnes vám prinášame práve taký recept, ktorý sa vám bude hodiť na veľkonočný pondelok. Je zo Zobraziť celý popisČakáte šibačov a premýšľate, čo im ponúknete? Dnes vám prinášame práve taký recept, ktorý sa vám bude hodiť na veľkonočný pondelok. Je zo série receptov z domáceho lístkového cesta bez lepku - ak si z neho pripravíte viacnásobnú dávku, môžete mať
poľahky pripravené kompletné pohostenie pre šibačov. Ponúknite tieto bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou na
sviatočnom stole a budete za hviezdu.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na cesto: | |
125 g |
|
125 g studené |
|
125 g |
|
štipka |
|
Na bryndzovú penu: | |
250 g |
|
100 g |
|
1/2-1 ČL |
|
|
|
podľa chuti |
|
Na potretie cesta: | |
1 ks |
|
Na ozdobu: | |
|
|
nasekaná |
|
Postup
-
1
Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).
- 2
Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme z neho menšie kvetinky, kolieska alebo iné tvary podľa vlastného výberu. Ukladáme na jemne vymastený plech alebo na plech s papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 200 °C vo vopred vyhriatej rúre 15-20 minút do zlatista.
- 3
Na bryndzovú penu si zmiešame všetky prísady (so soľou opatrne - bryndza je dosť slaná) a jemne prešľaháme elektrickým mixérom. Ak je pena moc hustá, môžeme pridať 1-2 PL smotany na šľahanie, nesmie byť však tekutá.
- 4
Penu vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanášame na upečené jednohubky. Na záver ozdobíme nasekanou pažítkou a kúskami reďkovky. Skladujeme v chladničke.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu