Foto: babav
Mlady jarny hrasok v kombinacii s avokadom, stiplavymi paprickami (jalopenos), jarnou cibulkou, koriandrovou vnatou a stavou z limetiek.
porcie
príprava
Suroviny
1 hrnček mladý celý |
|
3 ks |
|
3 - 4 ks |
|
2 ks čerstvé |
|
2 PL čerstvý nasekaný |
|
3/4 cl |
|
1 ks na šťavu a kôru |
|
lúpané |
|
Postup
-
1
Suroviny na dip.
-
2
Mlady hrasok, jalopeno papriku zbavenu semienok, koriander, sol, stavu a nastruhanu koru z limetky som vlozila do food procesora.
-
3
Vymiesala na hladku hmotu.
-
4
Vykostkovane avokado s nasekanou bielou castou jarnej cibulky som vlozila do misky.
-
5
Pridala hraskovu zmes z procesora.
-
6
Vidlickou pomiesala tak, aby kusky avocada ostali aj cele.
-
7
Hotovy dip somozdobila celym hraskom a servovala s oblubenymi chipsami. Pouzila som kukuricne s lanovymi semienkami.
-
8
Dip posypany slnecnicovymi semienkami .
-
9
Zdrave, chutne a vyzivne prejedlo.
Pekny recept, cibulka, chilli a koriandr sem urcite patri. . . .Ten se nahradit i zelenou petrzelkou, ale neni to ono.