Jahňacie ihly

František Pado
spolupracovník hotela Elizabeth v Trenčíne, 23. augusta 2015
Jahňacie ihly
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Grilovanie nie je len o jedle, ale aj o zážitku, vôni a dobrej nálade. Namiesto dlhého státia za roštom či ražňom sa venujte hosťom. Spoľahnite sa na kvalitnú surovinu a stôl plný omáčok a dresingov.

4
porcie
20 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg (alebo stehno)
1/2 čl
1 čl
1 čl
2 čl
1/2 čl
3 strúčiky
50 g
2 PL
Salsa pico de gallo:
2 ks
1/2 ks
1 ks
2 ks
1 zväzok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie mäso zomelieme, pridáme všetky koreniny, pretlačený cesnak a nasekaný čerstvý koriander.

  2. 2

    Z ochutenej zmesi tvoríme malé šišky, ktoré napichujeme na ihly vopred namočené vo vode. Šišky kladieme na gril a grilujeme z každej strany 4 – 5 minút.

  3. 3

    Jahňacie ihly môžeme podávať s bielym jogurtom ochuteným mätou a olivovým olejom - ako je na obrázku alebo s omáčkou - salsou:
    Pico de gallo: Všetky suroviny potrebné na jej prípravu nakrájame najemno, pomaly pridávame olivový olej a červený vínny ocot, osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Ospravedlnujeme sa za nepresnost, salsa pico de gallo bola na fotke omylom zamenena za omacku pripravenu z bieleho jogurtu, maty a olivoveho oleja.

Pridaj komentár k receptu: