Jahňacie ihly
spolupracovník hotela Elizabeth v Trenčíne, 23. augusta 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Grilovanie nie je len o jedle, ale aj o zážitku, vôni a dobrej nálade. Namiesto dlhého státia za roštom či ražňom sa venujte hosťom. Spoľahnite sa na kvalitnú surovinu a stôl plný omáčok a Zobraziť celý popisGrilovanie nie je len o jedle, ale aj o zážitku, vôni a dobrej nálade. Namiesto dlhého státia za roštom či ražňom sa venujte hosťom. Spoľahnite sa na kvalitnú surovinu a stôl plný omáčok a dresingov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg (alebo stehno) |
|
1/2 čl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
2 čl |
|
1/2 čl |
|
|
|
|
|
3 strúčiky |
|
50 g |
|
2 PL |
|
Salsa pico de gallo: | |
2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 zväzok |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Jahňacie mäso zomelieme, pridáme všetky koreniny, pretlačený cesnak a nasekaný čerstvý koriander.
- 2
Z ochutenej zmesi tvoríme malé šišky, ktoré napichujeme na ihly vopred namočené vo vode. Šišky kladieme na gril a grilujeme z každej strany 4 – 5 minút.
- 3
Jahňacie ihly môžeme podávať s bielym jogurtom ochuteným mätou a olivovým olejom - ako je na obrázku alebo s omáčkou - salsou:
Pico de gallo: Všetky suroviny potrebné na jej prípravu nakrájame najemno, pomaly pridávame olivový olej a červený vínny ocot, osolíme a okoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu