Syrové hrianky

kunass - fotkakunass, 21. septembra 2011

... tento recept poznám už dlhé roky, ale cenovo a časovo je nadčasový

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
2 ks surové
primerane podľa chuti
primerane podľa chuti
primerane podľa chuti
primerane podľa chuti
1 KL
2 KL
0,2 l




Postup

  1. 1

    Syr a cibuľu nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajcia a ostatné koreniny podľa chuti. Krajíček chleba natrieme touto zmesou, a najprv natretou stranou stranou pečieme na rozpálenom oleji do zlatova a z druhej strany do mierne chrumkava. Výborná večera na sychravé jesenné dni s citrónovým čajom.

Diskusia k receptu

sovka62
Mne naň stačia štyri suroviny: vajce, cesnak, syr a soľ, inak robím ako ty a je to naozaj výborné. A ďakujem za pripomenutie, nerobila som ho roky.
marienka44
Ja poznamtaketo hrianky: 2 ks syr Janosik trojuholnikovy /neviem, ci ho este vyrabaju/ zmeisat s 1 vajcom, osolit,prip. okorenit. Natriet na jednu stranu krajicka chleba a vysmazit tak ako je to hore napisane. Od cibule clovek zapacha.
kunass
Ďakujem za komentáre, a odporúčam robiť hrianky v hriankovači (to som skúsil prvý krát až po uverejnení receptu iba tak na 1/2 a potom stačí opiecť iba z jednej strany). A Marienke odkazujem že z tejto jednej cibuľky zapáchať nebude, lebo ju nepapá surovú, ale usmaženú. Dobrú chuť.
allis
Také znám dlouhá léta, souhlasím, že je časovo nadčasový. Leč cenovo u nás v Čechách nadčasový už dávno není. Nevím, jak u vás, ale u nás stojí nejobyčejnější eidam víc jak kvalitní maso (vepřová kýta, kuřecí prsa apod.)
hubata
@allis veru syry sú drahé a ani s tou kvalitou to nie je v poriadku. Každý syr má predsa inú, svojskú chuť ale teraz všetky syry mi chutia rovnako či sú tavené alebo tvrdé. V črievku syr podľa mňa ani nie je, lebo všetky majú konzistenciu lepidla, sú nejaké priesvitné akoby z vody robené. Najradšej som mala údený eidam, Zlato, Čedar, Nivu, kvargle, trojuholníkové tavené syry, plátkové syry ......... radšej už ani nepokračujem.
hubata
@kunass aj keď sa to nemá, dala som si tvoj recept k počítaču, neodolala som. A @marienka44 : ty nejedávaš cibuľu a cesnak? Ja práve kupujem český cesnak len kvôli tomu, že čínsky nesmrdí a český smrdí tak ako cesnak má smrdieť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia