Ak urobíte korpus bez vajíčka, dostanete vegánsky koláč!
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
|
|
2 balenia po cca 200 g |
|
6 PL |
|
1-2 |
|
z 1 citróna |
|
z 1 citróna |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 kopcovitá PL |
|
3 PL |
|
|
|
300 g |
|
150 g |
|
75 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Na korpus zmiešame múku s PDP, cukrami, tukom a vajíčkom na krehké cesto, dáme do chladničky.
- 2
Na plnku rozmixujeme tofu dohladka s olejom a mliekom.
- 3
Dáme do misy, pridáme cukry, citrónové komponenty a puding rozmiešaný vo vode. Trieme asi 3 minúty.
- 4
Do tortovej formy s priemerom 26 cm dáme papier na pečenie. Cesto rozvaľkáme a dáme do formy tak, aby malo istý okraj - asi 1,5 cm. Popicháme vidličkou, potom polejeme plnkou a dáme pomaly upiecť. Koláč je hotový, ak do stredu zatneme hrot príborového noža a ten vyjde čistý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu