Valčeky v slaninke
Martina Mešková
šéfkuchárka Stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 17. mája 2012
šéfkuchárka Stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 17. mája 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové pliecko zomelieme, pridáme soľ a korenie. Nadrobno nakrájame sušené paradajky a pridáme ich do pomletého ochuteného mäsa.
- 2
Z hmoty vytvarujeme valčeky a obalíme v prosciutte. Poukladáme na vymastený plech a dáme upiecť do rúry na 15 minút pri 180 oC.
- 3
Plnené zemiaky: zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené prekrojíme. Šampiňóny a kyslú kapustu udusíme a zmiešame spolu s vajíčkom. Plnku dáme na zemiaky, prikryjeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu