Valčeky v slaninke

Martina Mešková
šéfkuchárka Stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 17. mája 2012
Valčeky v slaninke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
100 g, natenko nakrájané
Plnené zemiaky:
250 g
150 g




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko zomelieme, pridáme soľ a korenie. Nadrobno nakrájame sušené paradajky a pridáme ich do pomletého ochuteného mäsa.

  2. 2

    Z hmoty vytvarujeme valčeky a obalíme v prosciutte. Poukladáme na vymastený plech a dáme upiecť do rúry na 15 minút pri 180 oC.

  3. 3

    Plnené zemiaky: zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené prekrojíme. Šampiňóny a kyslú kapustu udusíme a zmiešame spolu s vajíčkom. Plnku dáme na zemiaky, prikryjeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry.

Diskusia k receptu

ejta
ak na Žilinskej univerzite takto dobre papkajú, tak im závidím.....:-)
ajay
Fantasticke! Ja som pridala chili papriku pretoze mame radi stiplave jedla. Nemala som proscciutto tak som pouzila dobre prerastenu anglicku slaninku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia