Cheesecake

andri - bez fotkyandri, 20. januára 2011

Toto je dalsia pochutka, ktora je vhodna pre dojciace matky, ktore sa vyhybaju alergenom :) Nastastie, moje babatko nema alergiu na cokoladu, takze davam Zobraziť celý popisToto je dalsia pochutka, ktora je vhodna pre dojciace matky, ktore sa vyhybaju alergenom :) Nastastie, moje babatko nema alergiu na cokoladu, takze davam aj bielu cokoladu, ale uz som to skusala aj bez cokolady, ako aj bez mascarpone (ostatne suroviny som dala podla receptu), takze, kludne do toho :) Nech Vam chuti!

12
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g
250 g
4 ks
125 g
4 PL
50 g
140 g, (napr. Hobbits)




Postup

  1. 1

    Zomleté sušienky (ak nemáte mixer, tak stači, keď sušienky dáte do igelitu a rozvalkate) zamiešate s roztopeným maslom. Touto (skôr sypkou) zmesu zakryjeme dno formy obleženej papierom na pačenie a dáme na 10 min zapiecť na 150 - 160 stupňov. Používame okrúhlu formu - veľ. 26cm.

  2. 2

    Kým sa nám pečie "cesto", všetky ostatné suroviny zo zoznamu zmiešame elektrickým mixerom (možno nejaké šikovnejšie dámy to zvládnu aj ručným šľaháčom...).

  3. 3

    Vylejeme plnku na predpečené (predhriaté) "cesto" a pečieme na rovnakej teplote ďalších 55-65 min. Hotové je vtedy kež zmatne celý povrch. Ešte je dobre pod formu dať alobal, alebo ďalší papier na pečenie, lebo počas pečenia z formy bude kvapkať mastné, aby ste zabránili zašpineniu trúby.

Diskusia k receptu

cristinka
ak ma niekto alergiu na cokoladu, nie je to skor alergia na kakao?
cristinka
a aby som nezabudla, recept sa mi velmi paci, lahke, rychle a musi to aj suprovo chutit :D
andri
Babatko moze mat alergiu bud na kakao v cokolade, alebo na piniove oriesky (to s tymi orieskami nam vysvetlovali v nemocnici). Ja som vsak trosku zavislak, tak som uz 3 tyzdne po porode zacala tak s koceckou... potom s riadkom cokolady a maly to bravurne znasa, takze teraz nie je problem so sladkostami :)
Je to lake a rychle a hlavne chutne :) Dokazem to spravit s babatkom na ruke, a navstevy su hotove :)))