Vyprážaný čerstvý syr so zelerovou tatárkou
Martin Miklošík
šéfkuchár reštaurácie Bistronomy v Bratislave, 30. mája 2023
šéfkuchár reštaurácie Bistronomy v Bratislave, 30. mája 2023
Foto: Archív Martina Miklošíka
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
(na vyprážanie) |
|
Zelerová tatárka: | |
1 ks (menší) |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Ešte potrebujeme: | |
|
|
čerstvá |
|
čerstvé nasekané |
|
Postup
-
1
Zelerová tatárka: Zeler ošúpeme, nastrúhame na strúhadle, trošku osolíme, premiešame a necháme postáť 30 minút, kým pustí vodu. Vyžmýkame, vložíme do čistej misky, zmiešame s majonézou, kyslou smotanou a s údenou jalapeño salsou. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 2
Strúhanky zmiešame, syr nakrájame na 4 porcie a obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Pomaly vypražíme v oleji na miernom ohni.
- 3
Na vypražený syr uložíme zelerovú tatárku, pridáme na kocky nakrájané kyslé uhorky, na jemno nakrájanú pažítku a ozdobíme bylinkami. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a pažítkou.
Tiež vyprážaný syr:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu