4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
180 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú cibuľu a mierne ju speníme. Potom prisypeme papriku, rascu, soľ, prelisovaný cesnak, mäso a všetko trochu osmažíme. Za občasného podlievania vodou mäso pod pokrievkou 1,5 hodiny dusíme.
- 2
Potom k mäsu pridáme kapustu a zalejeme vodou tak, aby bolo všetko prikryté a dusíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme ryžu a všetko domäkka dusíme.
- 3
Pred podávaním prilejeme kyslú smotanu, necháme prejsť varom a podávame v hlbších miskách. Podávame s knedľou alebo chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu