Čángo guláš

redakcia - fotkaredakcia, 3. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
120 g
200 g
10 g
0,5 kg
80 g
15 g
25 g
 štipka
0,5 l




Postup

  1. 1

    Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú cibuľu a mierne ju speníme. Potom prisypeme papriku, rascu, soľ, prelisovaný cesnak, mäso a všetko trochu osmažíme. Za občasného podlievania vodou mäso pod pokrievkou 1,5 hodiny dusíme.

  2. 2

    Potom k mäsu pridáme kapustu a zalejeme vodou tak, aby bolo všetko prikryté a dusíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme ryžu a všetko domäkka dusíme.

  3. 3

    Pred podávaním prilejeme kyslú smotanu, necháme prejsť varom a podávame v hlbších miskách. Podávame s knedľou alebo chlebom.

Diskusia k receptu