Marinovaný kapor Čuridlo

nonna - fotkanonna, 3. marca 2012

Tento môj tiež už niekoľkoročný recept som zaradila do Silvestrovského menu ako mierne pikantnejšiu pochúťku. Môže sa však servírovať na akýkoľvek slávnostný stôl, či Zobraziť celý popis Tento môj tiež už niekoľkoročný recept som zaradila do Silvestrovského menu ako mierne pikantnejšiu pochúťku. Môže sa však servírovať na akýkoľvek slávnostný stôl, či k nedeľnému obedu.

1
porcia
5 minút
príprava
38 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 väčšia podkovička
1 malá
1 menšia
1 kúsok
1 veľký strúčik
cca 15 g
trocha
3 ČL
1/2 KL
1/2 KL /korenie zo sušenej namletej hlivy ustricovej/
1/3 KL
trochu
trochu
trochu




Postup

  1. 1

    Rybu jemne posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme hlivetkou a bielym korením a pokvapkáme Worcesterovou omáčkou z oboch strán.

  2. 2

    Prikryjeme a necháme marinovať v chladničke 4-6 hodín.

  3. 3

    Medzitým uvaríme v osolenej vode dobre umytú reďkovku, cibuľu a celer domäkka. Reďkovku a cibuľu ošúpeme.

  4. 4

    Všetku zeleninu rozmixujeme.

  5. 5

    Maslo pomaly rozpálime a pol minutky na ňom oprážame na drobno pokrájaný cesnak.

  6. 6

    Pridáme 2ČL múky, vymiešame svetlú zápražku a zalejeme cca 1-1,5dl vývaru zo zeleniny. Pridáme bazalku a vymiešame.

  7. 7

    Nakoniec dobre vmiešame rozmixovanú zeleninu a opatrne osolíme.

  8. 8

    Rybu po marinovaní v chlade zaprášime z oboch strán zbytkom múky, opražíme na rozpálenom oleji a prekryjeme omáčkou.

Diskusia k receptu

nonna
Nemá evokovať ten výraz, na ktorý možno myslíte, ale má navodzovať predstavu, že vytvorí na chuťových pohárikoch a následne v príslušných mozgových závitoch akési čuričuriri =potešenie, pochutenie. Takže tak, Risirisi. Mimochodom, na Vašom obrázku vidím čosi veľmi známe, s čím som si borila šedú mozgovú niekoľko rokov. Vari biochemik? Pokojnú dobrú noc!
nika60
až mi môj rybár chytí kapra , vyskúšam,
nonna
Teším sa, že zaujal. Myslím, že neoľutujete sprobovať. Budem rada, ak mi dáte potom vedieť svoje hodnotenie. Veľa správnych kulinárskych skúšaní!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia