Tento môj tiež už niekoľkoročný recept som zaradila do Silvestrovského menu ako mierne pikantnejšiu pochúťku. Môže sa však servírovať na akýkoľvek slávnostný stôl, či Zobraziť celý popis Tento môj tiež už niekoľkoročný recept som zaradila do Silvestrovského menu ako mierne pikantnejšiu pochúťku. Môže sa však servírovať na akýkoľvek slávnostný stôl, či k nedeľnému obedu.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 väčšia podkovička |
|
1 malá |
|
1 menšia |
|
1 kúsok |
|
1 veľký strúčik |
|
cca 15 g |
|
trocha |
|
3 ČL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL /korenie zo sušenej namletej hlivy ustricovej/ |
|
1/3 KL |
|
trochu |
|
trochu |
|
trochu |
|
Postup
-
1
Rybu jemne posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme hlivetkou a bielym korením a pokvapkáme Worcesterovou omáčkou z oboch strán.
- 2
Prikryjeme a necháme marinovať v chladničke 4-6 hodín.
- 3
Medzitým uvaríme v osolenej vode dobre umytú reďkovku, cibuľu a celer domäkka. Reďkovku a cibuľu ošúpeme.
- 4
Všetku zeleninu rozmixujeme.
- 5
Maslo pomaly rozpálime a pol minutky na ňom oprážame na drobno pokrájaný cesnak.
- 6
Pridáme 2ČL múky, vymiešame svetlú zápražku a zalejeme cca 1-1,5dl vývaru zo zeleniny. Pridáme bazalku a vymiešame.
- 7
Nakoniec dobre vmiešame rozmixovanú zeleninu a opatrne osolíme.
- 8
Rybu po marinovaní v chlade zaprášime z oboch strán zbytkom múky, opražíme na rozpálenom oleji a prekryjeme omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu