Polievka zo zeleninového vývaru

glosterka - fotkaglosterka, 28. februára 2011
Polievka zo zeleninového vývaru
Foto: glosterka

Zvykla som si odlievať vodu z uvarených zemiakov alebo z inej zeleniny (napr. brokolice). Je to škoda vyliať do umývadla! Vychladnuté ich popíjam alebo Zobraziť celý popisZvykla som si odlievať vodu z uvarených zemiakov alebo z inej zeleniny (napr. brokolice). Je to škoda vyliať do umývadla! Vychladnuté ich popíjam alebo si ich odkladám na pár dní do chladničky. Keď chcem spraviť rýchlu polievku, tieto vývary jej dodajú zaujímavú chuť. A takáto polievka je nielenže chutná, ale aj zdravá. :-) A je vždy lepšia a oveľa zdravšia ako pripravená z bujónov a sáčkov.

4
porcie
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 ml
350 ml
1 ks, strúhaná
8 hlavičiek
150 g, strúhaná
2 PL




Postup

  1. 1

    Oba zeleninové vývary dáme do hrnca, vložíme zvyšné suroviny a privedieme do varu. Nesolím, pretože v odložených vývaroch je už soľ.

  2. 2

    Stíšime polievku a pri odokrytej pokrievke ju varíme 10 minút, kým je karfiol mäkký. Ak treba dolejeme ešte trochu vody a jemne dochutíme soľou. Dobrú chuť.

  3. 3

    Čas prípravy som neuviedla, pretože som mala všetky suroviny už dopredu pripravené a stačilo mi ich už len vytiahnúť z mrazničky. :-)

  4. 4

    Obmena: Do zeleninového vývaru môžme dať zeleninu akú chceme. Polievka tak bude mať inú a zaujímavejšiu chuť. :-)

Diskusia k receptu

sherin
ahoj "Glosterka", aj ja nevylievam zeleninove vyvary ako ty, tak som rada, ze je nas viac :-)
glosterka
@sherin , tieto zeleninové vývary sú dobré na žalúdok, na črievká a celkovo na celý tráviaci trakt. :-) A takáto polievočka z nich je veľmi výživná.
glosterka
Pred chvíľou som polevku dojedla. Je jemnučká a veľmi dobrá. :-) Mňam. @veronika353 , je to ozaj dobrý nápad s tými vývarmi... a máme rýchlo uvarenú polievku! ;-)
jody
Ani u nas sa ziadne vyvary nevylievaju. Taka dobrota a vyliat? No urcite. :-)
norietta
kam odkladate teda tie vyvary a na ako dlho?? do chladnicky, ci mraznicky? :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia