Foto: glosterka
Zvykla som si odlievať vodu z uvarených zemiakov alebo z inej zeleniny (napr. brokolice). Je to škoda vyliať do umývadla! Vychladnuté ich popíjam alebo Zobraziť celý popisZvykla som si odlievať vodu z uvarených zemiakov alebo z inej zeleniny (napr. brokolice). Je to škoda vyliať do umývadla! Vychladnuté ich popíjam alebo si ich odkladám na pár dní do chladničky. Keď chcem spraviť rýchlu polievku, tieto vývary jej dodajú zaujímavú chuť. A takáto polievka je nielenže chutná, ale aj zdravá. :-) A je vždy lepšia a oveľa zdravšia ako pripravená z bujónov a sáčkov.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Oba zeleninové vývary dáme do hrnca, vložíme zvyšné suroviny a privedieme do varu. Nesolím, pretože v odložených vývaroch je už soľ.
- 2
Stíšime polievku a pri odokrytej pokrievke ju varíme 10 minút, kým je karfiol mäkký. Ak treba dolejeme ešte trochu vody a jemne dochutíme soľou. Dobrú chuť.
- 3
Čas prípravy som neuviedla, pretože som mala všetky suroviny už dopredu pripravené a stačilo mi ich už len vytiahnúť z mrazničky. :-)
- 4
Obmena: Do zeleninového vývaru môžme dať zeleninu akú chceme. Polievka tak bude mať inú a zaujímavejšiu chuť. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu