Rustikálna lahôdka

peter64 - fotkapeter64, 7. septembra 2011

tento recept mám od svokry.

Suroviny

500 g
1 ks nastrúhaná
3 PL
3 ks
1/2 čl
1000 g
4 PL
200 g
150 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na 1cm prúžky.Zmiešme s cibuľou,horčicou,žĺtkom a korením.Na panvici rozpustime maslo,mäso opečieme,premiešame a nakoniec posolíme.Druhú panvicu zohrejeme na strednú teplotu.Slaninu opečieme do chrumkava,na nej osmažíme 100g cibule dozlatista,osolíme a vyberieme.Zemiaky ošúpeme,pokrájame na kúsky a usušíme v čistej utierke.Cibule rozkrojime a nakrájme na rezančeky.Zohrejeme olej a zemiaky naňom opekáme,rychlo obraciame.Posypeme ich s 100g cibule,posolíme a prikryté dusíme na miernom ohni do zmäkknutia.

Diskusia k receptu

jamarlen
@peter64 , asi treba urobiť najprv tie zemiaky, ochutnať prvú porciu, pridať si druhú, potom rýchlo tú sviečkovicu urobiť, naložiť s treťou porciou zemiačikov a ísť spať... pokiaľ nebude treba volať záchranku pre obžercov:))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia