Bezlepkové judáše z kysnutého cesta
Veľká noc sa blíži, tak si dnes napečieme bezlepkové judáše z kysnutého cesta....
Slávnostná Dobošova torta bez lepku
Dnes máme pre vás výnimočný recept. Slávnostnú tortu podľa originálneho receptu známeho budapeštianskeho cukrára Józsefa Dobosa - samozrejme v bezlepkovej vezrii....
Francúzsky quiche so slaninkou
Môj pravý francúzsky slaný quiche so smotanou, slaninkou a s bylinkami je plný skvelých chutí....
Medová feta so sezamom
z tymto jedlom som sa zoznamila v Brightne v jednej velmi dobrej greckej restauracii
Kapusta plnená hubami a vajcom
Cibuľu pokrájame a speníme na tuku, pridáme pokrájané, vopred namočené huby a spolu popražíme ...
Šampiňónová nátierka s vínom
Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla...
Brandy sauce
Brandy sauce je jedna z najlepsich omaciek na kolace, ja som tento recept robil asi 5...
Olivová omáčka so zeleninou
Baklažán, paradajku a papriku nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a posekáme. Olivy vykôstkujeme a...
Tuna Pasta
Pravá talianska kuchyňa. Cestoviny, ktoré sú nenáročné na prípravu, rýchle a vhodné či už...
Zajačí plátok so zelerovým šalátom
Stonkový zeler umyjeme a ošúpeme. Nakrájame ho na kocky 1 x 1 cm a oblanšírujeme v...
Obrátené hovädzie rezne so syrom
Hoci je postup trochu netradičný a opražené rezne sa ešte zapekajú, chutia rovnako vynikajúco ako tie...
Grahamové spagetti s bielym vínom
Zostali mi grahamové špageti, tak som sa rozhodla, že si urobím k nim aglio e...
Thajské červené kuracie karí s brokolicou
Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
Petrove fazuľky
V jednoduchosti je krása. Keď sa k nej priradí aj finančná nenáročnosť, hit vašich kuchýň...
Pórový šalát
Šaláty sú vhodným jedlom po celý rok. Suroviny môžeme rôzne kombinovať a obmieňať podľa sezóny...
Sekaná s cukinou
Cukinu ošúpeme, vydlabeme a nastrúhame nahrubo. Syr nastrúhame najemno. Zmiešame aj s mäsom, ...
Extra čokoládová bábovka s mandarínkami
Zmiešame múku, soľ, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Maslo vyšľaháme s kryštálovým a...
Pikantné chuťovky
Nastrúhanú nivu zmiešame s orieškami, čili korením a vytvarujeme guľôčky. Tvrdý syr nakrájame na kocky,...
Tatranské „vulkano“
Piškótové cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, potom po lyžiciach primiešame múku a nakoniec do cesta...
Pikantná zelenina
Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky. Cibuľu, mrkvu a cukiny olúpeme a nakrájame...
Hliva prekladaná mäsom
Na oleji spením nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám na tenké pásiky pokrájané hlivy a dusím, až sa všetka...
Fritatta
Paradajku pokrájame na kocky, a vlozime do vyšlahanych vajec s mukou, pridame tuniak, ...
Tekvicové rizoto s krevetami
Toto tekvicové rizoto má krásnu farbu a výbornú chuť. A krevety tomu dávajú korunu.
Drobné medovníčky
Tieto medovníčky nie je potrebné piecť v predstihu, sú mäkké a nestvrdnú, ak ich dám po vychladnutí...
Pochúťka pre najmenších
Náš Paťko bude mať o chvíľu pol roka, je čas, aby sa popri mliečku začal...
Broskyňové prsia
Možno je podobný s niektorým receptom , a le neviem o tom , zatial je...
Falošné rizoto s opekanou tymianovou rybkou
A zase som uvarila niečo rýchle, ľahké a chutné :D do ryže môžete pridať akúkoľvek zeleninku...
Banánovo-citrónove muffiny
Keď mám prezreté banány a neviem čo s nimi... Rýchle muffiny bez váženia. Použila som...
Šunkafliačky so syrom a s bylinkami
Šunkafliačky ako ich pripravujem ja. Riadila som sa chuťami svojej rodiny.
Juhočeský pekáčik
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto...
Papriková polievka
Recept na túto polievku mám od jedného výborného kuchára, ktorého viaceré recepty sa mi osvedčili...
Kari cheesecake
Medzi môj najoblubenejši zákusok patrí rozhodne cheesecake. Kedže som milovníkom jedál z východu a celkovo...