Diablove dukáty s bryndzou

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 13. júla 2016
Diablove dukáty s bryndzou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
75 g
10 g
1 ks
1 ks
120 g
100 g
1 ks
1 zväzok
200 g
Bylinky:
5 g
5 g
2 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpané zemiaky vcelku uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme troška vychladnúť. Potom zemiaky rozpučíme vidličkou, pridáme múku, vajce, nasekanú petržlenovú vňať a najemno nasekanú čili papričku.

  2. 2

    Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na 5-milimetrovú hrúbku. Z cesta vykrajujeme pohárom kolieska, ktoré vysmážame na panvici v slnečnicovom oleji.

  3. 3

    Bryndzu premiešame s kyslou smotanou, nasekanou pažítkou a nasekaným kôprom. Takto pripravený bryndzový dip podávame s teplými zemiakovými dukátmi, na dekoráciu môžeme použiť na pásiky nakrájanú čerstvú uhorku a reďkvičku.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha



Tipy na články