Diablove dukáty s bryndzou
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 13. júla 2016
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 13. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpané zemiaky vcelku uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme troška vychladnúť. Potom zemiaky rozpučíme vidličkou, pridáme múku, vajce, nasekanú petržlenovú vňať a najemno nasekanú čili papričku.
- 2
Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na 5-milimetrovú hrúbku. Z cesta vykrajujeme pohárom kolieska, ktoré vysmážame na panvici v slnečnicovom oleji.
- 3
Bryndzu premiešame s kyslou smotanou, nasekanou pažítkou a nasekaným kôprom. Takto pripravený bryndzový dip podávame s teplými zemiakovými dukátmi, na dekoráciu môžeme použiť na pásiky nakrájanú čerstvú uhorku a reďkvičku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu