Čokoládové rožteky

3sandra3 - fotka3sandra3, 23. novembra 2010
30
porcií

Suroviny

Cesto:
150 g, mleté
100 g
250 g
1 ks
1 ks
Krém:
250 ml
3 PL
2 PL
4 PL
250 g
1 PL
Poleva:
100 g
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    1. Orechy, strúhanku a cukor zmiešame, pridáme vajce spolu s bielkom a vymiesime hladké cesto. Z cesta vytvoríme valec, z ktorého odkrajujeme rovnako veľké časti. Tie vytvarujeme do rožtekov. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v mierne vyhriatej rúre doružova. Upečené rožteky necháme vychladnúť na plechu. (pečenie: elektr.rúra 170-180 st. C, 15-20 minút).

  2. 2

    Mlieko, škrobovú múčku a kakao dáme do hrnca a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom na penu, do ktorej po lyžičkách zapracujeme mliečnu kašu a napokon rum. Po vychladnutí krém nanesieme cukrár. vrecúškom na rožteky.

  3. 3

    V teplom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu s mliekom a tukom. V mierne vychladnutej poleve namáčame rožteky krémovou stranou. Necháme v chlade stuhnúť.

Diskusia k receptu

danculka
Ja ich volám parížske rožky ,robím ich z celkom iných ingrediencií,ale postup je tem istý,ale rada vyskúšam aj tie tvoje.Ukladám do KK.
3sandra3
ja by som teda rada vyskúšala tie tvoje parížske rožky, prezradíš recept?
3sandra3
áno, tieto sú podobné parížskym rožkom, ako píše danculka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia