porcií
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g, mleté |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Krém: | |
| 250 ml |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| 4 PL |
|
| 250 g |
|
| 1 PL |
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
1. Orechy, strúhanku a cukor zmiešame, pridáme vajce spolu s bielkom a vymiesime hladké cesto. Z cesta vytvoríme valec, z ktorého odkrajujeme rovnako veľké časti. Tie vytvarujeme do rožtekov. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v mierne vyhriatej rúre doružova. Upečené rožteky necháme vychladnúť na plechu. (pečenie: elektr.rúra 170-180 st. C, 15-20 minút).
- 2
Mlieko, škrobovú múčku a kakao dáme do hrnca a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom na penu, do ktorej po lyžičkách zapracujeme mliečnu kašu a napokon rum. Po vychladnutí krém nanesieme cukrár. vrecúškom na rožteky.
- 3
V teplom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu s mliekom a tukom. V mierne vychladnutej poleve namáčame rožteky krémovou stranou. Necháme v chlade stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu