príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Na kvások zmiešame 3 veľké PL mlieka s 2 PL múky, PL cukru a droždím. Zamiešame a necháme vykysnúť. Múku osolíme, pridáme vykysnutý kvások, rozohriaty tuk, zvyšok mlieka s 2 rozšľahanými vajcami a vanilkový cukor. Vypracujeme cesto. Posypeme ho zľahka múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť (asi hodinu).
- 2
Mandle sparíme, zalejeme ich studenou vodou, necháme odkvapkať, olúpeme a prípadne rozpolíme. Maková náplň: mlieko zahrejeme, pridáme tuk, džem, čokoládu, škoricu, cukor a pomletý mak. Povaríme. Vykysnuté cesto rozdelíme na kúsky s hmotnosťou 20 g. Zaguľatíme ich a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
- 3
Po vykysnutí do nich vytlačíme jamku, naplníme ju náplňou a ozdobíme mandľami. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom a dáme do rúry zohriatej na 170 stupňov Celzia. Pečieme asi 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu