Makové koláčiky od babičky

redakcia - fotkaredakcia, 12. februára 2010
70 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

0,5 kg
125 g
125 g
3 ks
35 g
1 balenie
Náplň:
250 g
125 g
50 g
50 g
50 g
50 g
 trochu




Postup

  1. 1

    Na kvások zmiešame 3 veľké PL mlieka s 2 PL múky, PL cukru a droždím. Zamiešame a necháme vykysnúť. Múku osolíme, pridáme vykysnutý kvások, rozohriaty tuk, zvyšok mlieka s 2 rozšľahanými vajcami a vanilkový cukor. Vypracujeme cesto. Posypeme ho zľahka múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť (asi hodinu).

  2. 2

    Mandle sparíme, zalejeme ich studenou vodou, necháme odkvapkať, olúpeme a prípadne rozpolíme. Maková náplň: mlieko zahrejeme, pridáme tuk, džem, čokoládu, škoricu, cukor a pomletý mak. Povaríme. Vykysnuté cesto rozdelíme na kúsky s hmotnosťou 20 g. Zaguľatíme ich a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

  3. 3

    Po vykysnutí do nich vytlačíme jamku, naplníme ju náplňou a ozdobíme mandľami. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom a dáme do rúry zohriatej na 170 stupňov Celzia. Pečieme asi 25 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia