
Zapečené gnocchi (šúľance) s domácim pribinákom
U nás doma moc sladké obedy a večere nemusíme, ale keďže je toho valentína, tak...

Vianočné kuracie prsia
Kuracie prsia voňajúce po mede a pomarančoch. Milujem kombináciu mäska a ovocia, v tomto...

Cookies for my Love
Ľahké, rýchle a hlavne sladučké keksíky. Včera, keď sme išli piknikovať, upiekla som...

Hovädzie kocky na korení štyroch farieb
Na olej dáme kosky mäsa a poopekáme ich z každej strany...

Delikátní dýňová polévka
Z jakékoliv dýně. Každý druh dá polévce jiný dech. Vařila jsem z velké, bílé...

Zavárané lúpané paradajky v pretlaku
Zavárané paradajky v pretlaku využijeme najmä v zimnom období. Hodia sa do lazaní, šalátov ale...

Mandarínková vianočná torta
Torta trochu inak - vynikajúca a bez múky. Základ receptu mám z časopisu, táto verzia...

Peposo podľa Emanuela Ridiho
Nemám rada dlhé úvody, ale musím urobiť výnimku. Toto jedlo som už robila dva krát,...

Kolienka zapekané s hubami
Do vriacej osolenej vody dáme variť kolienka, povaríme 7 – 8 minút, scedíme pomocou sita...

Biela klobása v zemiakovo-syrovom cestíčku
Asi jsem už známá tím, že ráda experimentuji. Taky vím, že na Slovensku jste...

Cisárske trhance
Toto je veľmi obľúbený rakúsky recept. V origináli sa volá "keiserschmarrn", po našom by som...

Kúpeľné palacinky
Jednoduchý a overený recept na úžasné palacinky, ktoré sa nelepia a netrhajú a zároveň sú vláčne...

Vyprážaný karfiol s pažítkovou omáčkou
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

Naša obľúbená pizza
Určite je tu plno receptov na pizzu, hádam sa nikto nenahnevá keď tu hodím aj ten...

Pikantná čili pasta
Na mäso a zeleninu použivam aj pasty. Pastami mäso a zeleninu potieram pred a počas tepelnej...

Gulášová polievka
Vychádzal som z viacerých maďarských receptov na klasickú gulášovú polievku (Gulyásleves). Takže áno, takto nejako...

Pýchavkový krém s bílým vínem
Polévka trochu jiná z pýchavky (prášnica bradavičnatá) http://www. nahuby. sk/atlas-hub/Lycoperdon-perlatum/prasnica-bradavicnata/pychavka-obecna/ID517

Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín
Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba...

Okra s bielym makom
Mak asi 2 minúty opekáme na mierno na vopred rozohriatej, suchej panvici. Keď troška zhnedne...

Krémová zemiaková polievka
Ošúpané zemiaky pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v troške vody domäkka. Na masle osmažíme lyžicu...

Mini palacinky s banánom
Múku a soľ dáme do misky, pridáme tekuté suroviny a vajce. Všetko spolu dobre vymiešame,...

Zemiaková pochúťka
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a postrúhame. Primiešame vajcia, mlieko, papriku a soľ...