Foto: tinca
Mala som pekný kus krkovičky od súkromného mäsiara a bolo treba na sviatok dobrý obed, tak som ju pripravila takto.
porcií
príprava
Postup
-
1
Deň pred prípravou si urobíme marinádu tak, že rozmarín nadrobno nasekáme a zmiešame všetky uvedené ingrediencie. Mäso osušíme, hojne prešpikujeme pol-strúčkami cesnaku a natrieme marinádou. Necháme odstáť v chladničke cca 24 hod.,aby mäso prešlo chuťami.
- 2
Tesne pred pečením krkovičku zviažeme potravinárskym špagátikom, aby mala pekný tvar a dobre sa porcovala. Vrch ešte posolíme a posypeme celou rascou. Podlejeme vodou a počas pečenia polievame výpekom. Pečieme cca 2 hodiny. V polovici pečenia k mäsu pridáme prekrojené hlávky nového cesnaku.Pred dopečením vrch a boky mäsa potrieme medom a zagrilujeme do chrumkava. Necháme asi pol hodinku odležať prikryté alobalom. RADA navyše:cesnak treba sledovať,aby nezhorel a vybrať ho, ak treba aj skôr.
- 3
Podávame s knedľou, dusenou červenou kapustou s jablkami a s pečeným novým cesnakom. Rcp na kapustu som tu už pridala. Dobrú chuť!
- 2
Diskusia k receptu