Mrazený Číňan

ludmilaikov - fotkaludmilaikov, 28. februára 2012
6
porcií
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5-0,75 kg
1 kávová lž.
1 kávová lž.
1 kávová lž.
1 kávová lž.
1 kávová lž.
1 kávová lž.
1 polievková Lž.
1 polievková Lž. (maslo)
1 polievková Lž.
1




Postup

  1. 1

    Nakrájam mäso (bravčové, al. kuracie, al. králičie...) na veľkosť článku malíčka.

  2. 2

    V hrnčeku rozmiešam koreniny a ostatné na maglajz. (Lepšie sa mieša v hrnčeku, ako priamo v miske.)

  3. 3

    Mäso naložím do maglajzu, nechám (2h) postáť a zamrazím. Niekedy podelené na predpokládané porcie, inokedy v kuse.

  4. 4

    Pred smažením nechávam mäso rozmraziť.

  5. 5

    Zvykla som Mrazeného Číňana pripravovať aj týždeň vopred na mecheche k vínu. Kto vyhladol, tomu som akčne za hrsť vypražila. Tiež mávam menšiu rezervu v mrazničke, pre neočakávané návštevy, alebo keď nestíham. Je to rýchle, obľúbené a sýte jedlo. Rodine dávam menej korenia a mletú sladkú papriku. Pred koncom vyprážania zvyknem pridať bylinky (bazalka, al. petržlen, al.cesnakovú pažítku..) Do bieleho mäsa (kura, králik) dávam namiesto oleja, maslo.

Diskusia k receptu

tinca
dobrý polotovar ozaj pre nečakané návštevy:)
sovka62
A vyprážaš to rovno z mrazničky, alebo to musíš nechať vopred rozmraziť? To ma zaujíma, ak by to šlo rovno na panvicu, využila by som, keď nestíham variť.
babidka
proti receptu nic nemam - ved kazdy si moze namiesat na co ma prave chut . Len neviem preco je toto jedlo zaradene do cinskej kuchyne :-))))))))))) Cinania NIKDY nepouzivaju ani worcester , ani maggi a ani nase grilovacie korenie .Ani nazov nie je prave stastne zvoleny - je to trochu dehonestujuce pre Cinanov , nemyslis ?
hubata
@sovka62 - rovno z mrazáka to dám na panvicu, ale nie na rozhorúčený olej, prskalo by to a hneď sa aj pripieklo. Vo vlastnej šťave sa ti pekne udusia a potom opečiem do zlata na akú farbu chcem. Samozrejme @babidka , má pravdu - moje sa volá "azu", či už použiješ mäso kuracie, bravčové, morčacie. Ja mám svoje osvedčené koreniny (istotne aj ty) ale ide tu o to, že pre nečakaných hladošov je vždy po ruke a dobre preležané s koreninami je aj chutnejšie ako len-tak narýchlo podusené a opečené. Šprtnem tam aj troška medu alebo práškového cukru, potom mäsko chytí taký "glanc".
ludmilaikov
@babidka (29.2.2012 08:01)

Číňania sa stihnú dehonestovať aj sami :)
A málokto z nás by zvládol konzumovať originál čínsku kuchyňu. :D
45678
@sovka62 (28.2.2012 17:51)
Evka, myslím si, že zmrazovat marinované mäso, nie je šťastné riešenie, citujem zo stránky ako mrazit mäso.
Ty, že nestíhaš variť?... Neverim:-))

Zmrazovanie mäsa je ideálny spôsob na predĺženie trvanlivosti mäsa, umožňuje nám uchovať prebytky mäsa, či vytvoriť si zásobu na nečakanú príležitosť. Mäso zamrazujte začerstva, vždy suché, bez nadbytočnej vody či šťavy.... atď.


1x radox1
2010
@45678 (29.1.2020 18:34)
Zmrazovat v domactnosti jedlo aby chut bola ako povodne pripravene jedlo je extremne tazke.
V oktobri som kupil velmi drahe hovadzie ( wagyu) na bifteky na vianoce. Isiel som presne podla komercnych rad, kde sa najprv maso 20 minut tzv. flash -rychlo zmrazi odokryte a potom sa vakuovo mrazi . Pracne ale fungovalo.
Recept nekomentujem lebo po niekolkych mesiacoch v mrazaku je uz uplne zmenena struktura a chut.

1x 45678