porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5-0,75 kg |
|
1 kávová lž. |
|
1 kávová lž. |
|
1 kávová lž. |
|
1 kávová lž. |
|
1 kávová lž. |
|
1 kávová lž. |
|
1 polievková Lž. |
|
1 polievková Lž. (maslo) |
|
1 polievková Lž. |
|
1 |
|
Postup
-
1
Nakrájam mäso (bravčové, al. kuracie, al. králičie...) na veľkosť článku malíčka.
- 2
V hrnčeku rozmiešam koreniny a ostatné na maglajz. (Lepšie sa mieša v hrnčeku, ako priamo v miske.)
- 3
Mäso naložím do maglajzu, nechám (2h) postáť a zamrazím. Niekedy podelené na predpokládané porcie, inokedy v kuse.
- 4
Pred smažením nechávam mäso rozmraziť.
- 5
Zvykla som Mrazeného Číňana pripravovať aj týždeň vopred na mecheche k vínu. Kto vyhladol, tomu som akčne za hrsť vypražila. Tiež mávam menšiu rezervu v mrazničke, pre neočakávané návštevy, alebo keď nestíham. Je to rýchle, obľúbené a sýte jedlo. Rodine dávam menej korenia a mletú sladkú papriku. Pred koncom vyprážania zvyknem pridať bylinky (bazalka, al. petržlen, al.cesnakovú pažítku..) Do bieleho mäsa (kura, králik) dávam namiesto oleja, maslo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Podľa zamrazeného množstva.
Číňania sa stihnú dehonestovať aj sami :)
A málokto z nás by zvládol konzumovať originál čínsku kuchyňu. :D
Evka, myslím si, že zmrazovat marinované mäso, nie je šťastné riešenie, citujem zo stránky ako mrazit mäso.
Ty, že nestíhaš variť?... Neverim:-))
Zmrazovanie mäsa je ideálny spôsob na predĺženie trvanlivosti mäsa, umožňuje nám uchovať prebytky mäsa, či vytvoriť si zásobu na nečakanú príležitosť. Mäso zamrazujte začerstva, vždy suché, bez nadbytočnej vody či šťavy.... atď.
Zmrazovat v domactnosti jedlo aby chut bola ako povodne pripravene jedlo je extremne tazke.
V oktobri som kupil velmi drahe hovadzie ( wagyu) na bifteky na vianoce. Isiel som presne podla komercnych rad, kde sa najprv maso 20 minut tzv. flash -rychlo zmrazi odokryte a potom sa vakuovo mrazi . Pracne ale fungovalo.
Recept nekomentujem lebo po niekolkych mesiacoch v mrazaku je uz uplne zmenena struktura a chut.