Mrazený Číňan

ludmilaikov - bez fotkyludmilaikov, 28. februára 2012
6
porcií
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5-0,75 kg
1 kávová lž.
1 kávová lž.
1 kávová lž.
1 kávová lž.
1 kávová lž.
1 kávová lž.
1 polievková Lž.
1 polievková Lž. (maslo)
1 polievková Lž.
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájam mäso (bravčové, al. kuracie, al. králičie...) na veľkosť článku malíčka.

  2. 2

    V hrnčeku rozmiešam koreniny a ostatné na maglajz. (Lepšie sa mieša v hrnčeku, ako priamo v miske.)

  3. 3

    Mäso naložím do maglajzu, nechám (2h) postáť a zamrazím. Niekedy podelené na predpokládané porcie, inokedy v kuse.

  4. 4

    Pred smažením nechávam mäso rozmraziť.

  5. 5

    Zvykla som Mrazeného Číňana pripravovať aj týždeň vopred na mecheche k vínu. Kto vyhladol, tomu som akčne za hrsť vypražila. Tiež mávam menšiu rezervu v mrazničke, pre neočakávané návštevy, alebo keď nestíham. Je to rýchle, obľúbené a sýte jedlo. Rodine dávam menej korenia a mletú sladkú papriku. Pred koncom vyprážania zvyknem pridať bylinky (bazalka, al. petržlen, al.cesnakovú pažítku..) Do bieleho mäsa (kura, králik) dávam namiesto oleja, maslo.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
A vyprážaš to rovno z mrazničky, alebo to musíš nechať vopred rozmraziť? To ma zaujíma, ak by to šlo rovno na panvicu, využila by som, keď nestíham variť.
proti receptu nic nemam - ved kazdy si moze namiesat na co ma prave chut . Len neviem preco je toto jedlo zaradene do cinskej kuchyne :-))))))))))) Cinania NIKDY nepouzivaju ani worcester , ani maggi a ani nase grilovacie korenie .Ani nazov nie je prave stastne zvoleny - je to trochu dehonestujuce pre Cinanov , nemyslis ?
@sovka62 - rovno z mrazáka to dám na panvicu, ale nie na rozhorúčený olej, prskalo by to a hneď sa aj pripieklo. Vo vlastnej šťave sa ti pekne udusia a potom opečiem do zlata na akú farbu chcem. Samozrejme @babidka , má pravdu - moje sa volá "azu", či už použiješ mäso kuracie, bravčové, morčacie. Ja mám svoje osvedčené koreniny (istotne aj ty) ale ide tu o to, že pre nečakaných hladošov je vždy po ruke a dobre preležané s koreninami je aj chutnejšie ako len-tak narýchlo podusené a opečené. Šprtnem tam aj troška medu alebo práškového cukru, potom mäsko chytí taký "glanc".

Pridaj komentár k receptu: