Foto: janadelfi
Po revízii pozostatku zaváranín po zime som zistila, že mi zostali len hrušky a čerešne - pravdepodobne preto, lebo sa ich urodilo najviacej.....
12
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20-30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z múky, mlieka, droždia a soli si zarobíme základné cesto, ktoré necháme vykysnúť cca 30 min. Medzitým si na tenšie plátky nakrájame hrušky (môže byť aj iné ovocie) ja som použila jeden celý pohár doma kompótovaných, ktoré necháme v cedníku stiecť. Vymastila som zapekaciu misu okrúhlu Ø 29cm, cesto som dala do misy a vytlačila až k okraju. Naukladala som si hrušky, posypala škoricou a navrch dala mrveničku (po našom žmolenku).
- 2
Chvíľu som to nechala ešte odpočinúť a šup do vyhriatej rúry...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
hrubá múka, maslo, žĺtok a práškový cukor???