Bochník z červenej tekvice fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 8. novembra 2010

Je cas tekvic, tak pripajam aj ja moj oblubeny recept.

8
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

375 g
1 ks
1/4 salky
2 1/2 salky
1/4 KL
60 g
1/4 salky, jemný
1/4  salky
1/4 salky
1/4 salky
2 PL
2 PL
2 PL, jemný




Postup

  1. 1

    Tekvicu ocistime a pokrajame na mensie kocky. Uvarime si ju, najlepsie je na pare. Vychladime ju a potlacime. Pridame vajicko a mlieko. Premiesame. Do druhej misky si pripravime muku, prasok do peciva, skoricu a maslo. S prstami spracujeme ako na posypku. Pridame cukor, orechy, hrozienka, slnecnicove a lanove semienka. Nakoniec primiesame pripravenu roztlacenu tekvicu. Spracujeme do kopy a dame do vymastenej a mukou vysypanej formy priemeru 23cm upiect do vyhriatej rury 180 C 30 minut. Vrch bochnika potrieme s mliekom a posypeme cukrom. Nozom zlahka narezeme na 8 dielov.

    Bochník z červenej tekvice (fotorecept) - obrázok 1

Diskusia k receptu

lucylee
presne podľa mojej chuti, krásny, zdravý jesenný recept
dorisa
Aj z Hokaida to možem pripraviť? Recept si uložím,kým odpíšeš, ďakujem.
evanaaa
Dnes som videla v Kauflande tekvicu na pečenie, tá sa na koláče tiež dá použiť? Len neviem, či nebola už staršia, ale nebola veľká.
palokuchki
@dorisa urcite mozes pouzit Hokaido, tie su velmi chutne. Cim chutnejsia tekvica, tym bude kolac lepsi. Ja som pouzila butternut tekvicu. @evanaa neviem aku tekvicu myslis ked hovoris tekvica na pecenie. Ja si myslim ze cervene-oranzove tekvice su vsetky vhodne na pecenie.
claretka
Prima recept. Aspoň budem môcť spotrebovať všetky tekvice na pečenie, ktoré sa mi urodili.
evanaaa
Palokuchki, to bolo pri nej napísané, že je na pečenie, ale či aj na koláče, neviem. Bola sčasti oranžová a mala tvar hrušky.
klaura
recept sa mi veľmi páči, určite urobím ...
palokuchki
@evanaaa 6. septembra tu bola diskusia o takychto tekviciach. Ked je tekvica dobra na pecenie, je vhodna aj na tento kolac. Dufam ze vam to vyjde a ze budete spokojni.
danila
práve som dopiekla podľa tohto tvojho receptu, je fantastický, ďakujéém
maartina
...bochník sa práve pečie. Použila som hokkaido tekvičku (mala som v pláne ju síce zavariť, no tomuto receptu som nemohla odolať), a namiesto cukru som dala javorový sirup ...to bude zdravá dobrôtka, mňam :)
mariana1982
no, cesto je moc hutne takze stred sa neprepecie, treba dat do formy s dierou, a lepsie by bolo asi s hrubou mukou, a menej muky, a viac cukru. inac tie hrozienka tam super pasuju, a aj orechy. a tekvicu podla mna netreba varit, ale len nastruhat nahrubo. takze nabuduce to spravim takto. inak chutovo je dost dobry




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia