Domáce rezance s medvedím cesnakom
Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 9. apríla 2018
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 9. apríla 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
3
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cestoviny pripravíme zmiesením surovín, kde vodu pridávame podľa potreby. Vymiesime elastické cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
- 2
Medzitým zo šunky nakrájame malé kocky, ktoré opečieme na olivovom oleji. Pesto pripravíme z jemne blanšírovaného medvedieho cesnaku, ktorý nakrájame na malé kúsky a mixujeme s olivovým olejom a orechmi. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Do hrnca dáme vodu na varenie cestovín. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2,5 mm a krájame z neho široké rezance. Varíme ich asi 4 minúty. Uvarené rezance zľahka premiešame s pestom a posypeme opečenou šunkou.
Tiež domáce rezance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu