Domáce rezance s medvedím cesnakom

Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 9. apríla 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Domáce rezance s medvedím cesnakomFoto: Pravda - Robert Hüttner
3
porcie
90 min
príprava

Suroviny

Cestoviny:
500 g
100 g
2 ks
Pesto:
80 g
200 g
300 ml
Okrem toho:
200 g
20 ml

Postup prípravy

  1. 1

    Cestoviny pripravíme zmiesením surovín, kde vodu pridávame podľa potreby. Vymiesime elastické cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.

  2. 2

    Medzitým zo šunky nakrájame malé kocky, ktoré opečieme na olivovom oleji. Pesto pripravíme z jemne blanšírovaného medvedieho cesnaku, ktorý nakrájame na malé kúsky a mixujeme s olivovým olejom a orechmi. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Do hrnca dáme vodu na varenie cestovín. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2,5 mm a krájame z neho široké rezance. Varíme ich asi 4 minúty. Uvarené rezance zľahka premiešame s pestom a posypeme opečenou šunkou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist