Torta so škoricovými hviezdičkami
, 11. decembra 2009
Foto: Dr. Oetker
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
150 g |
|
1 balíček |
|
1 balíček |
|
1 KL |
|
7 ks |
|
180 g |
|
Náplň: | |
500 ml |
|
200 g |
|
2 balíčky |
|
2 PL |
|
250 g |
|
Na ozdobu: | |
1/2 balenia |
|
1 balíček |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilínovým cukrom, škoricovým cukrom a arómou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Bielka vyšľaháme dotuha a sneh vmiešame do žĺtkovej hmoty. Opatrne pridáme múku a všetko zľahka ručne premiešame. Cesto nalejeme do tortovej formy (priemer 26 cm) vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Pečieme v predhriatej rúre asi 40 minút.
- 2
Na prípravu náplne necháme zovrieť smotanu na šľahanie a odstavíme z platne. Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a miešame, kým sa nerozpustí. Hmotu dáme do chladničky asi na tri hodiny vychladiť. Vychladnutý korpus trikrát pozdĺžne rozkrojíme a pokvapkáme koňakom. Vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme so smeta–fixom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Tortové korpusy potrieme náplňou, vrch a boky torty potrieme marhuľovou marmeládou. Dáme do chladničky vychladiť.
- 3
Obe polevy rozohrejeme podľa návodu na obale. Polovicu jedného vrecka nanesieme v tenkej vrstve na potravinársku fóliu a necháme stuhnúť. Zvyškom polevy potrieme vrch a boky torty. Formičkou, ktorú sme predtým zahriali v horúcej vode, vykrajujeme z polevy na fólii hviezdičky, ktoré prilepíme na tortu ako ozdoby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu