Koložvárska kapusta

lucero - fotkalucero, 13. mája 2012
Koložvárska kapusta
Foto: lucero

Tento recept som pred niekoľkými rokmi našla v nejakom časopise.Bola to pre nás novinka a tak som ju skúsila urobiť.Veľmi nám chutila a po Zobraziť celý popisTento recept som pred niekoľkými rokmi našla v nejakom časopise.Bola to pre nás novinka a tak som ju skúsila urobiť.Veľmi nám chutila a po nejakých malých úpravach ju pravidelne aspoň raz mesačne robím a chcem sa o tento recept podeliť.

30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
750 g
250 g
3 nožičky
200 g
2 ks
2 strúčiky
200 ml
200 ml
1 PL
3 ks

Postup

  1. 1

    Premytú ryžu si predvaríme v 1,5l slanej vody 5-6 minút.Odstavíme a vodu zlejeme.Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno posekáme.Slaninku nakrájame na kocky,opečieme na miernom ohni a vyberieme do misy.Do panvice s tukom zo slaniny vložíme mäso a pokrájanú klobásu,opečieme a pridáme k slanine.Cesnak a cibuľu opečieme na panvici do zlatista a primiešame mletú papriku.Pridáme k mletému mäsu a spolu s ryžou poriadne premiešame.

    Koložvárska kapusta - obrázok 1
  2. 2

    Pekáč alebo ohňovzdornú misu si vyložíme polovicou kyslej kapusty.Na ňu si dáme mäsovú vrstvu.

    Koložvárska kapusta - obrázok 2
  3. 3

    Mäsovú vrstvu zakryjeme zvyškom kyslej kapusty,

    Koložvárska kapusta - obrázok 3
  4. 4

    Kyslú smotanu si rozhabarkujeme s mliekom a vajíčkami,pridáme trocha sladkej mletej papriky a polejeme ňou povrch kapusty

    Koložvárska kapusta - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov,približne 60 minút.Po 30 minútach pečenia vyberieme a na vrch nalejeme asi 200 ml vody.Vložíme späť do trúby a pečieme ďalších 30 minút.Upečenú koložvársku kapustu si môžeme ozdobiť kyslou smotanou a poprášiť mletou paprikou.

    Koložvárska kapusta - obrázok 5

Diskusia k receptu

mariaklara
Keď sme toto jedlo mávali v robote, veľmi som to mala rada, avšak nikdy som ho doma nerobila, ani neviem prečo. Práve som si listovala malú knihu receptov z tofu a tam bola koložvárska. Asi si ju urobím cez týždeň, ale bez tej klobásky a bez mäsa, veď aj tak sa dá.
nika60
Už dávno som ju nerobila a kyslá kapusta je zdravá
gamaria
ja robím trochu inak, ale určite vyskúšam aj takto


Zaujímavé video z archívu TV Varecha