Vyskúšajte tento recept na prípravu kuriatok.Ak nemáte stačí zájsť do hory na prechádzku a nazbierať.Spojíte príjemné s užitočným ale výsledok stojí za to
Postup
-
1
Na masle upražíme pokrájanú cibuľu,pred dokončením pridáme nadrobno posekaný cesnak,na takýto základ dáme očistené ,nepokrájané kuriatka,podusíme.Ked sa nám čiastočne odparí tekutina z kuriatok prilejeme biele vínko a vložíme bobkový list.Udusené zalejeme sladkou smotanou a povaríme aby zmes nebola veľmi riedka.Ak sa ponáhľate zahustite to troškou hladkej múky.Hotové kuriatka posoľte a okoreňte čerstvo zomletým čiernym korením,naostatok pridajte posekanú petržlenovú vňať.
- 2
Takto pripravené kuriatka podávajte s uvarenými širokými rezancami alebo so žemlovými knedľami
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu