Kuriatka so širokými rezancami

majsterka - bez fotkymajsterka, 14. septembra 2010

Vyskúšajte tento recept na prípravu kuriatok.Ak nemáte stačí zájsť do hory na prechádzku a nazbierať.Spojíte príjemné s užitočným ale výsledok stojí za to

Suroviny

1  pol.lyžica
100 g
1  strúčik
200 g
2  pol.lyžice
200 g
10 g
podľa chuti
1 ks
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle upražíme pokrájanú cibuľu,pred dokončením pridáme nadrobno posekaný cesnak,na takýto základ dáme očistené ,nepokrájané kuriatka,podusíme.Ked sa nám čiastočne odparí tekutina z kuriatok prilejeme biele vínko a vložíme bobkový list.Udusené zalejeme sladkou smotanou a povaríme aby zmes nebola veľmi riedka.Ak sa ponáhľate zahustite to troškou hladkej múky.Hotové kuriatka posoľte a okoreňte čerstvo zomletým čiernym korením,naostatok pridajte posekanú petržlenovú vňať.

  2. 2

    Takto pripravené kuriatka podávajte s uvarenými širokými rezancami alebo so žemlovými knedľami

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Škoda, včera som mala kuriatka, nevedela som, čo s nimi, tak som ich len zavarila. Recept si zakladám, uvarím. Ďakujem.
Ešte pre Dorisku - kuriatka,ktoré som neudusila som aj ja zavarila,urobila som s nich kuriatkový šalát - kuriatka,cibuľa,štipľavá paprika,sladkokyslý nálev.V zime budú fajn ako príloha k nejakému dobrému mäsku

Pridaj komentár k receptu: