Sladká, voňavá a veľmi liečivá dobrota

noelia - fotkanoelia, 4. decembra 2010

Med a skorica je genialne spojenie a je vedecky fakticky zistene, ze tato zmes je bez akychkolvek vedlajsich ucinkov velmi ucinne antivirotikum, Zobraziť celý popisMed a skorica je genialne spojenie a je vedecky fakticky zistene, ze tato zmes je bez akychkolvek vedlajsich ucinkov velmi ucinne antivirotikum, posilnuje imunitu a priaznivo posobi na nesmierne mnozstvo tazkosti a ochoreni. Uzivanie je pri konkretnych problemoch specifikovane, ale sposob, aky Vam ponukam je univerzalny a moze ho pouzivat kazdy. V mojej kuchyni zaciname "medoskoricovo" kazdy den. Staci mala lyzicka. A ta vona..........rada poradim aj v konkretnych pripadoch.

5 minút
príprava

Suroviny

1 dcl
1 cajova lyzicka




Postup

  1. 1

    Do zhruba jedneho decilitra kvalitneho domaceho vlazneho medu zamiesame cajovu lyzicku mletej skorice a zamiesame. Pri vacsom mnozstve medu pridame adekvatne mnozstvo skorice.

  2. 2

    Ulozime do peknej nadoby ci flasticky a dame na viditelne miesto v kuchyni a zacneme pouzivat ako lekvar ci natierku. Takze na chlieb ci rohlik, ci na cerstvu teplu hrianku pripadne zjemnenu masielkom ale aj potrenu cesnakom. Vasej fantazii sa medze v tomto pripade nekladu.

  3. 3

    Rovnako mozete zacat vas den lyzickou tejto zmesi rozplynutim priamo v ustach, alebo jednu ci dve lyzicky zalejte teplou vodou a vychutnajte si to ako ranny ci vecerny cajik.

  4. 4

    Lahodne sprijemni chut cerstvo orestovanych kuracich prsicok a skvele sa vynima na chrumkavej korke pecenych kuracich stehienok. V tomto pripade podotykam, ze skoricovy med sa pridava az po upeceni masa a serviruje sa az pri podavani.

Diskusia k receptu

noelia
Niet za co.....je to naozaj zazrak, aj co sa liecenia a prevencie tyka. Funguje pri spravnom dvakovani aj na zazivacie problemy, plynatost, idealne na znizenie cholesterolu a celkovo pri srdecnych problemoch. "antiinfarktikum".....no a chripky a nachladenia !! Zelam vam vsetkym nadherny a vonavy predvianocny cas......aj do Kosic, odkial pochadzam.
frezia68
@noelia :súhlasím so všetkým,bez medu si zimu neviem predstaviť a ráno tiež často začíname medom,ale vo fľaši so škoricou ho nemám,no urobím podľa Teba :-)))
matased
mám rada domáce lekárne, sama pestujem bylinky a pripravujem si všelijaké čajíky...túto kombináciu som ešte neskúšala, tak si to hneď zajtra pripravím. Už sa teším...
noelia
Dakujem vsetkym a som rada, ze si "ma" budete pridavat do uz aj tak iste rozvonanych kuchyn.....a zelam vam, aby ste okrem omamnej vone tejto dobroty rychlo pocitili sami na sebe aj jej blahodarne ucinky.
Obzvlast zdravim pani Freziu a aj vsetky zakutia Presova, ku ktoremu mam velmi citovy vztah !
ainy
aj ja sa pridávam, ďakujem za nápad :-)
silvia68
idem to hned vyskúšať, spojiť dve úžasné veci spolu môže dopadnúť len dobre
lucylee
@noelia cítiť z teba úžasnú pozitívnu energiu, tvoje rady sú tiež veľmi vzácne a užitočné, takže ďakujem za náš všetkých, dúfam, že si mala krásne sviatky a prajem Šťastný Nový rok 2011!
Ku Košiciam mám veľmi blízky vzťah a rada sa tam vraciam (manžel a jeho rodina tam žijú) a my ich navštevujeme tak 1 x/mesiac.
Med aj škoricu konzumujem vo veľkom, ale toto by ma nenapadlo. Super nápad!
citronka
ďakujem za recept , ale môžte mi poradit ako uživat med so skoricou pri chripke? Da sa uživt aj pri alergii, môj vnuk ma alergiu možte daco poradit?
noelia
Zdravim Lucylee a dodatocne dakujem za zelanie Noveho roku. Nemala som cas...ale teraz uz je to lepsie.Dufam, ze med so skoricou pomaha a verim aj, ze dalsie recepty, ktore pridam budu tiez obohatenim a znasobenim pozitivnej energie.....CO DAS, TO DOSTANES ! Ved je to jednoduche....tesim sa na dalsi kontakt.
noelia
Pre Citronku: pri chripke uzivat lyzicku medu so skoricou rano pred jedlom, na poludnie i vecer rovno do ust a nechat pomaly rozplynut...a uzivat si ten sladky pocit. Rovnako uspesne mozete zamiesat lyzicku skoricoveho medu do harmancekoveho ci v pripade chripky aj lipoveho caju. Alebo len lyzicku medu zalejte horucou vodou a vypijte ako caj. Co sa tyka alergii, je dolezite vediet, kolko rokov ma Vas vnuk, akou alergiou trpi, pretoze medovoskoricova terapia v tomto pripade je iba pomocnou, doporucila by som radsej ucinnu homeopaticku liecbu s ktorou mam vynikajuce skusenosti a vysledky. A nezanedbatelne je zamysliet sa aj nad PRICINOU alergie. Zelam Vam prijemne dni.
frezia68
Až teraz ďakujem za pozdrav do PO :-))) neviem,kedy si tu bola poslednýkrát,ale mesto opeknelo a zvlášť teraz na jar.Kvitnú magnólie,sakury...slnko.Práve som namiešala do medu škoricu a myslím na Teba,prečo nepridávaš recepty a či si už na Slovensku?
noelia
Mila Frezia, Tvoju vonu naozaj milujem...je prijemna, ovocna a svieza.Moja mamicka je z Pecovskej Novej Vsi a ja som tam travila vela casu v detstve.....nadherne spomienky.Uz som nebola vsak asi tri roky, ale chystam sa na par tyzdnov a aj sa Ti ozvem.Urcite pridam aj recepty, aj ked Varechaci uz vsetko poznaju a vsetko uz bolo napisane.Ale som tu a dakujem za Tvoj pozdrav a mile slova.Dnes som si k narordeninam robila "Falosnu Sacherovu tortu" od Varechacky 3sandra3 a podarila sa fantasticky, takze ja uz tiez cim dalej tym viac receptov nahradzam tymi "varechovymi"..........no a to uz je na dnes vsetko. Prijemny majovy-laskovy....cas,
noelia
Niet vobec za co....PRETO SOM TU,PLNIM LEN MOJE POSLANIE...a naozaj nic mi neurobi vacsiu radost, nez ked mozem potesit, pomoct ci urobit radost. Dnes mi povedal moj manzel, ze ja som stastna len vtedy, ked su stastni vsetci okolo mna....tak naozaj len svetlo a slnko v dusi zelam....
ata8888
Mila Lucka- Noelia,,,so skoricou mam aj ja velmi dobre skusenosti .Mojej mamicke zistili cukrovku a po minulorocnych zaplavach sa jej stav velmi zhorsil .....citala som o skorici a mede ,ze maju velmi dobre liecive ucinky tak sme skusili liecbu skoricou ...a veru pomohlo ...Ja teraz uzivam na imunitu kazde rano lyzicku horskeho medu ...A preto som vdacna kazdy den nasej prirode za jej dary ....ja sa pripajam ku tvojmu zelaniu a prajem nam vsetkym ....,,pokoj ,zdravie tela a duse....:-)
jerica
@noelia medom začínam každé ráno,ale so škoricou som nepoznala , vyskúšam nič tým nepokazím,tak ako píše @ata8888 škorica je osvedčený recept na cukrovku,ale s medom pre cukrovkára?:-))Pozdravujem a prajem veľa energie na rozdávanie , poznám to :-))
noelia
Mila "trojosmickova"ATA! V prvom rade vitaj na Vareche a nasledne dakujem za hrejive slova. Sice uz mame teplo tu na stredozemnom pobrezi, ale aj tak kazde slovicko zahreje, zastekli.......pekny a prijemny den a uvidime sa na Vareche. je to naozaj genialna stranka a VDAKA vsetkym, ktori ju "vymysleli", realizovali a dalej denne vyzivuju !
noelia
A este cosi.....verim, ze nie za dlho pride cas, ked cela situacia na svete ale na Slovensku zvlast (comu zodpoveda aj dianie v zdravotnictve) dojde do stadia, ked uz medicina nebude vediet riesit vela diagnoz a nastupi doba, ked bude pomahat liecivy magnetizmus. No a podla dokonaleho diania vo Stvoreni niet ani divu, pretoze tak malo vieme vyuzivat silu a dar prirody, ktora tiez pouziva rovnaku silu Stvorenia na to, aby zila a aby sa spamatavala zo vsetkeho, co jej my ludia denne "ustedrujeme"....ak nas imunitny systme zlyhava a nevie sa branit proti chorobam tela, hladajme vo vlastnych zdrojoch, tak ako aj chora priroda sa regeneruje sama........nerada poucujem, len ma to tak napadlo......prijemny den !
evanaaa
Kým som nemala cukrovku, med som často užívala, no teraz mi zostala len tá škorica, lebo znižuje cukor. Takže ja túto skvelú kombináciu nevyužijem. Jerica, Ata8888 spomína, že med užíva ona, asi mame dáva len tú škoricu, nie s medom.
ata8888
Mila jerica....to o mede a skorici som vravela,ze som citala a na tu cukrovku sa podava denne iba skorica medika si uzivam ja....mnam....kto moze tak odporucam med+ skorica ,ale najlepsie by bolo skoricove tycinky a tie si sama pomlet ...lebo ta mleta ...myslim si ,ze ta kvalita tej skorice nie je uz taka aka by naozaj mala byt ....aj ja pozdravujem a prajem vela slnecnych a spravne prezitych dni plnych lasky ,porozumenia samozrejme zdravia a nech stretas
vela skvelych ludi .....
ata8888
Noelia ,,, v prvom rade ti dakujem za krasne privitanie a velmi mile a laskave slova ktore potrebujeme vsetci denne prijimat a samozrejme aj rozdavat ....,ked si pozeram tvoje foto .....keby dnes bolo aj zamracene tak som spokojna preto lebo tvoja mila... rozziarena tvar a siroky usmev ...ma presvidca o tom ze ludia si vedia este rozdavat lasku a svetlo .....pozdravujem tvojho manzela a odkazujem ze dnes v takej zakernej dobe kde je blizko k zavisti a potom este blizsie k nenavisti je dar mat pochopenie ,slova a kus seba pre druheho co Ty urcite mas a rozdavas ....nepoznam ta ale ked som zbadala tvoju fotku na prispevku sacherova torta tak mi myslou prebehlo dalsi anjel na svete ....tak prajem vela energie,lasky a nech je na svete velmi vela ludi s pozitivnou energiou ....:-))
ata8888
evanaaa,, pochopila si ma spravne mamicke ide len skorica a mne med ....je mi luto ze nemozes uz citit prijemnu chut medu ,ale napriek vsetkemu ti prajem ,aby sa tvojmu zdraviu denno denne viac a viac darilo .....Zelam prijemne a slnkom naplnene dni.
noelia
Uf, dakujem za prekrasne slova, ktore pohladili a budu hladit stale, pretoze prenikli do mojho vnutra a len pomalicky davku po davke budu presakovat na povrch tvare a robit ju krajsou. Dakujem, Ata8888. Ja viem, ze VIES....a preto nie je treba dalsich slov. Ved vsetko podstatne uz bolo napisane...pridam dalsie recepty, ako napriklad kuracie prsia na kokosovej omacke, ktore su rovnako jemne a vzdy pohladia unaveny zaludok....
jozka2
noelia,v komentari k receptu KURCA V SACKU ,,sracz'si slubila,ze napisesvybornu omacku z cibulepaprik a bielehovina ,stle sa chodim pozerat aby mi to neuslo a nic,zabudla si na to?
noelia
Nezabudla som, mam uz aj vsetko nafotene, len mi cas nedovolil zatial.....ale v najblizsich uz tuto omacku budete moct vychutnat.....slubujem!