Turčianske sladko-slané halušky s lekvárom a so slaninkou
Zuzana Majerčíková, Milan Maršalka, Štefan Psotný
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 2. februára 2014
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 2. februára 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a postrúhame, pridáme múku, štipku soli, vodu a vypracujeme cesto, ktoré hádžeme z dreveného lopárika do vriacej vody.
- 2
Halušky varíme, až kým nebudú plávať po hladine. Na panvičke rozpražíme nadrobno nakrájanú slaninku, pridáme do nej slivkový lekvár, ak treba, zriedime obarovou vodou. Za stáleho miešania necháme prevrieť a zmiešame s haluškami.
- 3
Na tanieri posypeme mletým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale to su uz naozaj iba spomienky, lebo sama som ich nikdy nevarila a kde by som uz zohnala taky fantasticky slivkovy lekvar