Langoše z Maďarska

sumienka2525 - bez fotkysumienka2525, 1. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 hrnčeky
2
2-3 kocky
1 lyžička
1 a 3/4 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, očistíme ich a zomelieme. Z trochy mlieka, múky, cukru a droždia urobíme kvások. Potom ho pridáme spolu s múkou, soľou, cukrom, rascou a mliekom k zemiakom a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto zľahka vyvaľkáme a povykrajujeme z neho väčšie okrúhle langoše. Vyprážame z oboch strán v rozpálenej masti.

  3. 3

    Hotové potrieme cesnakom zomletým so soľou.

Diskusia k receptu

heureka
Ja podobny langos peciem.
Múka,mlieko,drozdie a sol ,troska cukru nic iné .
Niekedy aj zemiaky,ale aj bez toho sú velmi dobré
a jedine s cesnakom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia