4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, očistíme ich a zomelieme. Z trochy mlieka, múky, cukru a droždia urobíme kvások. Potom ho pridáme spolu s múkou, soľou, cukrom, rascou a mliekom k zemiakom a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto zľahka vyvaľkáme a povykrajujeme z neho väčšie okrúhle langoše. Vyprážame z oboch strán v rozpálenej masti.
- 3
Hotové potrieme cesnakom zomletým so soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Múka,mlieko,drozdie a sol ,troska cukru nic iné .
Niekedy aj zemiaky,ale aj bez toho sú velmi dobré
a jedine s cesnakom.