Postup

  1. 1

    Cícer opláchnem a namočím na 12 hodín do vody. Potom ho dám variť v tej istej vode. Po 10 minútach varenia ho scedím a na sitku opláchnem. Doplním vodu, pridám bobkový list a kúsok riasy Kombu (to kvôli tomu, aby sa rýchlejšie uvaril) a znova dám variť, najčastejšie do tlakového hrnca. Varím cca 45 minút. Dnes som varila v hrnci obyčajnom 1 hodinu. Soľ som pridala až na konci varenia. Uvarený cícer som nechala vychladnúť.

  2. 2

    Po vychladnutí som si časť odobrala do misky. Pridala som kyslú smotanu, tak 3-4 PL, za hrsť naklíčenej pšenice a povrch som ozdobila čerstvou pažítkou. K tomu krajec kváskového chleba a večera bola na stole. Mňam.

Diskusia k receptu

eva53
s kyslou smotanou som ešte neskúšala, stále robím iba humus, vyskúšam,cícer máme radi
radulienka
Cícer mám veľmi rada, ja si dám do panvice trochu masla, rozmačkám doň cesnak a potom pridám cícer a nechám zohriať - nič iné mi netreba...

martamm
Dobreazdravo, čo je riasa kombu? Kúpim v racio výžive?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha