Postup
-
1
Cícer opláchnem a namočím na 12 hodín do vody. Potom ho dám variť v tej istej vode. Po 10 minútach varenia ho scedím a na sitku opláchnem. Doplním vodu, pridám bobkový list a kúsok riasy Kombu (to kvôli tomu, aby sa rýchlejšie uvaril) a znova dám variť, najčastejšie do tlakového hrnca. Varím cca 45 minút. Dnes som varila v hrnci obyčajnom 1 hodinu. Soľ som pridala až na konci varenia. Uvarený cícer som nechala vychladnúť.
- 2
Po vychladnutí som si časť odobrala do misky. Pridala som kyslú smotanu, tak 3-4 PL, za hrsť naklíčenej pšenice a povrch som ozdobila čerstvou pažítkou. K tomu krajec kváskového chleba a večera bola na stole. Mňam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu