Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín
Foto: radush
Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba ghanoush nátierky, resp. predjedla typického pre arabské krajiny. Zobraziť celý popisArabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba ghanoush nátierky, resp. predjedla typického pre arabské krajiny. Mimo doby pečenia je to rýchly, nenáročný a svieži pokrm - či už ako starter, príloha alebo hlavný chod (pre tých ako ja, ktorým ozaj veľa netreba:))
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Baklažán napicháme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry na 200, cca 40 minút, kým nie je mäkký (scvrknutý).
- 2
Upečené baklažány prekrojíme na polovice a vydlabeme dužinu.
- 3
Do mixéra pohádžeme všetky suroviny a mixujeme do želanej konzistencie.
- 4
Podávame s arabským chlebom/nakrájanou zeleninou alebo jednoducho s knäckerbrotom. Dá sa jesť ineď za tepla, ale takisto výborne chutí chladená. Dobrú chuť
Tiež baklažánová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu