Baklažánová nátierka
Baklažánová nátierka

Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín

radush - fotkaradush, 31. októbra 2017
Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín
Foto: radush

Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba ghanoush nátierky, resp. predjedla typického pre arabské krajiny. Mimo doby pečenia je to rýchly, nenáročný a svieži pokrm - či už ako starter, príloha alebo hlavný chod (pre tých ako ja, ktorým ozaj veľa netreba:))

60 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
3 strúčiky
3 PL
2 PL
z 2  citrónov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán napicháme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry na 200, cca 40 minút, kým nie je mäkký (scvrknutý).

  2. 2

    Upečené baklažány prekrojíme na polovice a vydlabeme dužinu.

  3. 3

    Do mixéra pohádžeme všetky suroviny a mixujeme do želanej konzistencie.

  4. 4

    Podávame s arabským chlebom/nakrájanou zeleninou alebo jednoducho s knäckerbrotom. Dá sa jesť ineď za tepla, ale takisto výborne chutí chladená. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: