Nič extra, len môj dnešný obed. Napadlo mi dať ho sem, lebo sa stretávam s tým, že ľudia nevedia, čo ponúknuť vegánovi pozvanému na Zobraziť celý popisNič extra, len môj dnešný obed. Napadlo mi dať ho sem, lebo sa stretávam s tým, že ľudia nevedia, čo ponúknuť vegánovi pozvanému na obed. Toto každý hravo zvládne aj popri príprave rezňa pre ostatných hostí :)

Suroviny

Marináda:
Príloha:
Vegánska majonéza:
2 PL
1 dl
1,5 dl




Postup

  1. 1

    Tofu si pokrájame na plátky, vytlačíme z neho vodu, vložíme do marinády a na pár hodín uložíme do chladničky. V čase obeda tofu vyberieme a z obidvoch strán opečieme na panvici, na ktorú už nemusíme pridávať žiadny olej. Opečené tofu dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.

  2. 2

    Prílohu si pripravíme veľmi zdravo. Očistené zemiaky a mrkvu si uvaríme v pare. Pokrájané na menšie kúsky budú hotové za 15 minút, maximálne 20 minút a tesne pred koncom pridáme mrazený hrášok.

  3. 3

    A pridáme k tomu niečo menej zdravé - majonézu. 2 zarovnané polievkové lyžice sójovej múky zalejeme 1 dl vriacej vody a rozmixujeme. Postupne pridávame 1,5 až 2 dl oleja a stále mixujeme, až kým nezískame klasickú majonézovú konzistenciu. Majonézu dochutíme trochou horčice, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. A dáme na pár hodín do chladničky.

Diskusia k receptu

tornadolue
Sandra, presne tak... len tak. Páči sa mi, keď niekto pridá niečo len tak. Chcela som to vyskúšať :)
jatanika
ja by som zrejme aj vymyslela čo dať na tanier, ale vegána som ešte nikdy nestretla... :-)) ... ani vegetariána žiadneho nepoznám...zato môj obed by mohol vyzerať aj takto .... a spojenie "múka plnotučná" sa mi páči... to som ešte fakt nepočula :-))
tornadolue
@jatanika som rada, že si vieš predstaviť takýto obed :) čo sa týka tej sójovej múky, ja som zatiaľ videla 2 druhy: odtučnenú a plnotučnú (obidve hladké), keď som to v obchode videla, tiež ma to prekvapilo :) a recept na sójovú majonézu som našla s plnotučnou.
afataga
tak sorry ale toto by som jedla len v ohrozeni na zivote :-))
veronika353
Já mám ráda tofu,hlavně uzené,to sním celé jen tak........vyzkouším i tento recept.
liama
Ja ukladam kôli tej majoneze,este som nekoštovala taku.
tornadolue
Keď moja mama okoštovala, nechcela veriť, že je sójová. Treba dobre dochutiť, myslím, že už tu niektorá z varecháčok spomínala (nepamätám si ktorá), že už roky sójovou majonézou klame rodinu, ktorá si myslí, že má na tanieri vajíčkovú ;-)
brigita
Výborný nápad , aj mne sa často stane že mi povedia veď maso nemusíš vyber ho a daj si len šťavu a zemiaky. Ide ma uchytiť, keď to počujem. Stretla som sa s tým aj v reštaurácii a tam by mohly vedieť niečo o strave vegetaríánov. Ďakujem Ti za všetkých čo sú na vareche a maso nemusia. Brigita.
tornadolue
@brigita rado sa stalo :) mne sa podobné niečo stáva napr. na povinných pracovných gulášových akciách. Alebo svokra či švagriná by mi radi niečo navarili, ale predstavujú si, že jem len šaláty a zeleninu. Ony to nemyslia zle, ale ja potrebujem aj nejaké kalórie :)
janger
Niekedy vyskusam. Tofu nerobievam, lebo sa mi vzdy zdalo, ze ma 'malo chuti'...Ale taketo marinovane moze byt chutne :-).
katkat
no, toto hned podstrcim svojej babicke, ktora ma minule pozvala na fasirky s kelom a morcaci vyvar so slovami "raz za cas mozes" :D... a jej oblubene este je "ryba nie je maso"..:D
dakujem za inspiraciu :)
inak neviem, ci poznas tuto stranku, ale ak nie, snad sa ti bude hodit:)
 getraw.blogspot.com
modrykamen
Nielen pre vegetriánov,aj ja to občas s chuťou zjem. Alebo vyprážané tofu, alebo ochutené, či údené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia