Foto: tornadolue
Nič extra, len môj dnešný obed. Napadlo mi dať ho sem, lebo sa stretávam s tým, že ľudia nevedia, čo ponúknuť vegánovi pozvanému na Zobraziť celý popisNič extra, len môj dnešný obed. Napadlo mi dať ho sem, lebo sa stretávam s tým, že ľudia nevedia, čo ponúknuť vegánovi pozvanému na obed. Toto každý hravo zvládne aj popri príprave rezňa pre ostatných hostí :)
Postup
-
1
Tofu si pokrájame na plátky, vytlačíme z neho vodu, vložíme do marinády a na pár hodín uložíme do chladničky. V čase obeda tofu vyberieme a z obidvoch strán opečieme na panvici, na ktorú už nemusíme pridávať žiadny olej. Opečené tofu dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.
- 2
Prílohu si pripravíme veľmi zdravo. Očistené zemiaky a mrkvu si uvaríme v pare. Pokrájané na menšie kúsky budú hotové za 15 minút, maximálne 20 minút a tesne pred koncom pridáme mrazený hrášok.
- 3
A pridáme k tomu niečo menej zdravé - majonézu. 2 zarovnané polievkové lyžice sójovej múky zalejeme 1 dl vriacej vody a rozmixujeme. Postupne pridávame 1,5 až 2 dl oleja a stále mixujeme, až kým nezískame klasickú majonézovú konzistenciu. Majonézu dochutíme trochou horčice, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. A dáme na pár hodín do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem za inspiraciu :)
inak neviem, ci poznas tuto stranku, ale ak nie, snad sa ti bude hodit:)
getraw.blogspot.com