Foto: methi
Postup
-
1
Mak asi 2 minúty opekáme na mierno na vopred rozohriatej, suchej panvici. Keď troška zhnedne a zavonia, pridáme štipku soli a čili papričku, odtsavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- 2
Potom v mlynčeku na korenie mak vymixujeme (bez tekutiny), kým celá zmes akoby zvlhne. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
- 3
V hlbšej panvici zohrejeme olej, pridáme horčičné semienka a rímsku rascu, oheň zmiernime, keď semienka začnú praskať, pridáme karí lístky a necháme ich vypraskať.
- 4
Pridáme nakrájanú okru a opekáme asi 15 minút, do mäkka. Občas ju premiešame, netreba veľmi často.
- 5
Potom pridáme kurkumu a makovú zmes, dosolíme, zľahka premiešame, minútku ešte opekáme na panvici a odstavíme z ohňa.
- 6
Podávame ihneď s plackami Čapati alebo dusenou ryžou a karí.
- 7
Moja inspiracia: http://www.nandyala.org/mahanandi/index.php?s=Gasagasalu+~+Bendakaaya&submit=Search
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu