
Foto: helldana
Našla som na nete recept, ktorý sa mi zdal fajný, tak som ho, s malou obmenou, vyskúšala.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 8 ks |
|
| 4 ks |
|
| Plnka: | |
| 4 ks |
|
| 2 šálky |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| pol šálky |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| 200 ml |
|
| 1 čl |
|
| 25 ml |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridáme cukor, žltka a jemne vmiešame sypké suroviny. Rozdelíme na dve polovice a upečieme. Cesto je velmi jemné, kedže je bez múky.
- 2
Na plnku si uvaríme z mlieka, pudingu, hladkej múky a cukru puding. Necháme vychladnúť. Vymiešame do peny maslo a postupne pridávame puding. Ja som dala aj trocha rumu. :-)
- 3
Na polevu si pripravíme želatínu, podla toho, aká je. Ohrejeme šľahačku, rozpustíme v nej bielu čokoládu a nakoniec pridáme želatínu.
- 4
Na prvé cesto natrieme višnový gél, naň navrstvíme plnku, prikryjeme druhým plátom cesta, potrieme zvyškom plnky a polejeme polevou. Ja som to ešte obsypala kokosom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








máš ty pravdu, dokonce ji mám uloženou!