Foto: helldana
Našla som na nete recept, ktorý sa mi zdal fajný, tak som ho, s malou obmenou, vyskúšala.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
8 ks |
|
4 ks |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
2 šálky |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
pol šálky |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
250 g |
|
200 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
200 ml |
|
1 čl |
|
25 ml |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridáme cukor, žltka a jemne vmiešame sypké suroviny. Rozdelíme na dve polovice a upečieme. Cesto je velmi jemné, kedže je bez múky.
- 2
Na plnku si uvaríme z mlieka, pudingu, hladkej múky a cukru puding. Necháme vychladnúť. Vymiešame do peny maslo a postupne pridávame puding. Ja som dala aj trocha rumu. :-)
- 3
Na polevu si pripravíme želatínu, podla toho, aká je. Ohrejeme šľahačku, rozpustíme v nej bielu čokoládu a nakoniec pridáme želatínu.
- 4
Na prvé cesto natrieme višnový gél, naň navrstvíme plnku, prikryjeme druhým plátom cesta, potrieme zvyškom plnky a polejeme polevou. Ja som to ešte obsypala kokosom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
máš ty pravdu, dokonce ji mám uloženou!