Bezlepková focaccia so zeleninou

novalim - fotkanovalim, 9. júna 2020. Komerčný recept.
Bezlepková focaccia so zeleninou
Foto: novalim

Bezlepková focaccia je druh pečiva na plech, ktoré si môžete ľubovoľne dozdobiť zeleninou, alebo vychutnať len tak, s olivovým olejom a soľou. Ozdobená Zobraziť celý popisBezlepková focaccia je druh pečiva na plech, ktoré si môžete ľubovoľne dozdobiť zeleninou, alebo vychutnať len tak, s olivovým olejom a soľou. Ozdobená zeleninou je hitom tejto sezóny – určite ste aj vy už videli na internete nápady, ako sa kreatívne vyžiť pri príprave tohto tradičného talianskeho slaného koláča. Naša bezlepková focaccia, ktorú vám dnes predstavujeme, je úžasne nadýchaná, mäkká a veľmi chutná. Bude chutiť bezlepkáčom, aj lepkáčom, vyskúšajte ju!
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkova-focaccia/

8-10
porcií
15 minút
na 230 °C

Suroviny

250 g
100 g (alebo Beta)
1 PL
1 PL
1 ČL (kopcom)
1 ČL
20 g (alebo 1 bal. sušeného droždia)
200 ml teplé
70 ml
40 ml
1 ks
 rôzna čerstvá (napr. farebné papriky, cherry rajčiny, cuketa, olivy, bylinky a pod.)




Postup

  1. 1

    Bezlepkové múky Promix Forte, Alfa (alebo Beta), pohánkovú múku a tapiokový škrob premiešame. Pridáme soľ, vodu, olej, vajce a kvások, ktorý si pripravíme tak, že v teplom mlieku rozpustíme droždie a cukor a necháme asi 10 minút nakysnúť.

  2. 2

    Mixérom s hnetacími metličkami miesime po dobu 5 minút, kým nevznikne kašovité hladké cesto. Prikryté fóliou ho necháme na kuchynskej doske v teple vykysnúť asi pol hodinu až hodinu. Vykysnuté cesto ešte trochu zredne, ale to je v poriadku.

  3. 3

    Pripravíme si plech (rozmery asi 25×35 cm), dno aj boky plechu vytrieme olivovým olejom. Mokrými rukami na dno plechu roztlačíme kašovité cesto a necháme ho opäť asi po hodinu podkysnúť.

  4. 4

    Na podkysnuté cesto naukladáme rôznu zeleninu tak, aby vytvárala obrázky (napr. kvety, slnko, lúku a pod.). Povrch potrieme olivovým olejom a môžeme ho posypať sušenými bylinkami, prípadne zľahka dosoliť. Takto pripravená bezlepková focaccia je pripravená na pečenie.

    Bezlepková focaccia so zeleninou - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v rozohriatej rúre na 230 stupňoch asi 12 -15 minút, kým sa okraje a povrch cesta nezačnú sfarbovať do zlatohneda.

  6. 6

    Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a podávame buď samostatne, alebo ako prílohu k mäsu či zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

zahra
Fascinuje ma, ked si niekto tak da zalezat na vzhlade jedla. Tiez to robim kvôli detom.:)))
haji
@dr (9.6.2020 11:08)
Na internetu najdeš, zvláště facebook tím žije dobře rok. Ani sonulienka neskrývá ve svojom recepte, že sa nechala inspirovat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia