Sezónne a sviatočné jedlá

  • Biskupský chlebík s kandizovaným ovocím (fotorecept)

    Biskupský chlebík s kandizovaným ovocím (fotorecept)

    V mixéri vyšľaháme maslo s preosiatym cukrom dopenista. Po jednom prilievame vajcia.

  • Kuracie prsia s tekvicovými špagetami a avokádovým pestom (fotorecept)

    Kuracie prsia s tekvicovými špagetami a avokádovým pestom (fotorecept)

    Jednoduchý recept, ktorý kombinuje nízko kalorické tekvicové špagety s proteínom obsiahnutym v kuracích prsiach.

  • Sladké pníky na oblátkach (fotorecept)

    Sladké pníky na oblátkach (fotorecept)

    Recept je veľmi chutný. Nepečie sa, najradšej ho robím z odrezkov koláčikov alebo z polámaných častí. Ak ich nemám, koláčik je chutný z piškót. Tak znie aj recept. Ak chcete robiť pníky z...

  • Štedrákové „mafiny“
  • Pečené jablká s ovocnou plnkou
  • Spekulatius koláčiky s citrónovou polevou (fotorecept)

    Spekulatius koláčiky s citrónovou polevou (fotorecept)

    Tak tieto koláčiky som robila po prvý raz. Ich úžasná vôňa a chuť, ktorej sa nedá odolať. Voňa je ešte vždy v kuchyni.

  • Medovníčky

    Medovníčky

    Tento recept na Medovníčky mám rada, pretože sú hneď po upečení mäkučké.

  • Vianočná hviezda

    Vianočná hviezda

    Vynikajúci koláč v tvare vianočnej hviezdy vám vytvorí nielen dekoráciu na stôl, ale je aj ľahký na servírovanie.

  • Opitá čokoládová guľa s višňami

    Opitá čokoládová guľa s višňami

    Trendy ženú kuchárov a cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Vianoce však musia silnejšie dýchať klasikou. Na „sviatky sviatkov“ sa radšej vraciame k chuťovým spomienkam na detstvo.

  • Vianočné ovocné koláčiky

    Vianočné ovocné koláčiky

    Tradičné sladké pečivo - Mince fruit pies - britského pôvodu, ktoré sa servíruje počas vianočnej sezóny v anglicky hovoriacich krajinách. Sú naplnené zmesou sušeného ovocia a voňavého korenia.

  • Domáca bylinková vegeta (fotorecept)

    Domáca bylinková vegeta (fotorecept)

    V lete si suším bylinky. Napadlo mi, že si z nich spravím bylinkovú zmes. Táto domáca bylinková zmes je bez glutamanu sodného a ostatných E- čok, ktoré sa nachádzajú v kupovanej vegete. Každý si...

  • Baby Hokkaido polievka

    Baby Hokkaido polievka

    Hokkaido (- slov. normovaný názov) alebo Hokkaidó (jap. 北海道 - Hokkaidó) je druhý najväčší japonský ostrov a jedna z prefektúr a tradičných regiónov Japonska. Napriek svojmu názvu však tekvica Hokkaido pravdepodobne pochádza zo strednej Ameriky...

  • Zázvorové medovníčky (fotorecept)

    Zázvorové medovníčky (fotorecept)

    Na tento recept som sa odhodlavala už pár rokov. Recept pochádza s knižky Med a jeho využitie v domácnosti. Je to stará knižka, podľa ktorej som robila už veľa receptov. Ked som ho čítala, ...

  • Medovníčky na poslednú chvíľu (fotorecept)

    Medovníčky na poslednú chvíľu (fotorecept)

    Tieto sa dajú upiecť 2 - 3 dni pred Vianocami. Sú mäkké po upečení.

  • Linecké koláčiky slovenské

    Linecké koláčiky slovenské

    Ak som napísala pri vanilkových rožkoch, že sú chutné a aj rýchle, platí to aj o týchto sladučkých lineckých koláčikoch. Spracujete cesto, kým si pripravíte pár formičiek na vykrajovanie, lekvár, plechy, už môžete...

  • Makové rožteky (fotorecept)

    Makové rožteky (fotorecept)

    Suché vianočné pečivo. Kto má rád mak, isto neodmietne makové rožteky.

  • Vanilkové rožky

    Vanilkové rožky

    Chcela by som ponúknuť jednoduché, ale veľmi chutné vanilkové rožky. Cesto spracujeme, nemusí odpočívať. Čítam na stránkach internetu: "Poraďte roztieklo sa mi cesto, nedarí sa mi. " Tak tieto sa vám...

  • Karamelizové mandle

    Karamelizové mandle

    Bývam vedľa stánku, kde v predvianočnom čase predávajú pečené gaštany a rôzne karamelizované orechy. Ukrutne to rozvoniava, až tak, že som sa rozhodla ich vyskúšať. Stalo to za to. Rozvoniava celý byt a...

  • Kokosové úliky

    Kokosové úliky

    Túto dobrotu urobí aj začiatočník, poteší naozaj všetkých.

  • Koláč s paradajkami

    Koláč s paradajkami

    Neobyčajný koláč s paradajkami je ozajstné letné jedlo, ktoré si vďaka konzervovaným paradajkám, s rovnakou zanietenosťou môžeme vychutnávať počas celého roka. Výborná spolupráca kuchárky či kuchára, cesta, syra, cesnaku, bazalky, paradajky…

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist