Zemiaky

Energia 260 KJ
Kalórie 62,1 kcal3.11%
Sacharidy 15,61 g6.79%
Cukor 5,70 g6.33%
Vláknina 2,50 g10.42%
Tuky 0,08 g0.11%
Mastné 0,04 g0.2%
* zemiaky - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je zemiaky

prazdny

Cícerové krokety v sezame so zeleninovými paličkami

Bezmäsité jedlá

Cícerové krokety: Zemiaky očistíme, uvaríme a popučíme. Cícer rozmixujeme ponorným mixérom. Cibuľu a cesnak...

prazdny

Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke

Bravčové mäso

Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

prazdny

Jansenove pokušenie s talianskym nádychom

Hlavné jedlá

Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...

prazdny

Živánska na grile

Bravčové mäso

Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.

prazdny

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Bravčové mäso

Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

prazdny

Grilované krídelká a stehienka

Kuracie mäso

Repkový olej zmiešame s koreninami, cukrom a pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.

prazdny

Eintopf - národné jedlo Nemecka

Národné jedlá EÚ

Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...

prazdny

Stamppot - národné jedlo Holandska

Národné jedlá EÚ

Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je...

prazdny

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom

Bravčové mäso

Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...

prazdny

Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska

Národné jedlá EÚ

Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...

prazdny

Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré

Hlavné jedlá

Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené...

prazdny

Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy

Národné jedlá EÚ

Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...

prazdny

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti

Hlavné jedlá

Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

prazdny

Bieda

Bravčové mäso

Mate radi biedu? Ja áno, aspoň tú kopaničiarsku. Už roky som to nemal, úplne...

prazdny

Bavorská krémová polievka

Večera

Keďže vonku je sychravé novembrové počasie napriek tomu, že je máj - chcela som na zahriatie...

prazdny

Mrkvová polievka s paradajkami

Bezmäsité jedlá

Najprv speníme na masle cesnak.

prazdny

Čevapčiči

Hovädzie mäso

Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso....

prazdny

Zemiakové mini placky s figovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Milujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná...

prazdny

Bryndzové halušky - národné jedlo Slovenska

Národné jedlá EÚ

Nasleduje šok – bryndzové halušky nikdy nemohli byť naším tradičným národným jedlom. V časoch, keď...

prazdny

Žurek - národné jedlo Poľska

Národné jedlá EÚ

Najskromnejšia z poľských polievok, a zároveň aj pre cudzincov najexotickejšia. Zvyčajne sa jedáva na Veľkú...

prazdny

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska

Národné jedlá EÚ

Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

prazdny

Šelinku - národné jedlo Slovinska

Národné jedlá EÚ

Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

prazdny

Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom

Bravčové mäso

Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu...

prazdny

Domáce lokše

Bezmäsité jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme. Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na najmenšom struháku.

prazdny

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska

Národné jedlá EÚ

Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

prazdny

Irish stew - národné jedlo Írska

Národné jedlá EÚ

V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...

prazdny

Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou

Cestoviny

Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ...

prazdny

Kulajda - národné jedlo Česka

Národné jedlá EÚ

Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...

prazdny

Frikadeller - národné jedlo Dánska

Národné jedlá EÚ

Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...

prazdny

Pastiersky koláč so šošovicou

Bezmäsité jedlá

Originál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z...

prazdny

Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta

Cestoviny

V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu...

prazdny

Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty

Národné jedlá EÚ

Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...

prazdny

Podlesníky s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

prazdny

Mulgipuder – národné jedlo Estónska

Národné jedlá EÚ

Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...