Nepečená jablková torta s pudingovo-smotanovým krémom
Keď nechcete zapínať rúru a máte dostatok svojich jabĺk...
Suroviny
Spodok - základ: | |
Bonitky veľké) |
|
Jablková plnka: | |
1 kg domáce |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1/2 bal. |
|
50-100 ml (podľa potreby) |
|
1 bal. (prášok, 72 g) |
|
Pudingovo-smotanový krém: | |
650 ml |
|
1 bal. (Dr.Oetker) |
|
1 bal. (Dr.Oetker) |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
250 - 300 g (16 %) |
|
Na zdobenie: | |
(Margot zlatá) |
|
prášok |
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Dno okrúhlej tortovej formy o priemere 22 cm vyložím veľkými piškótami čo najhustejšie. Keď treba, tak ich nakrájam... Ak vám forma dobre netestní, použite potravinársku fóliu.
- 2
Jablkovú zmes pripravím udusením jabĺk, ktoré som očistila, ale nešúpala, len som odstránila škaredú šupku, kde bolo treba. Použila som aj popadané jablká. Narezala som ich na menšie kocky. Pridávam maslo, cukry a trošku vody. Ako poslednú už do bublajúcich udusených jabĺk poriadne zamiešam pomarančovú Galaretku v prášku, aby sa celkom rozpustila. Odstavím.
- 3
Hotovú jablkovú plnku rozotriem na piškótový základ. Jablkovú plnku si môžete pripraviť podľa seba. Odložím do chladu na potrebný čas.
- 4
Na pudingovo-smotanový krém najprv z mlieka, pudingových práškov a cukrov uvarím hustý puding. Do horúceho zamiešam maslo a hneď aj kyslú smotanu. Poriadne vymiešam, aby sa suroviny dobre spojili.
- 5
Čo najteplejší pudingovo-smotanový krém rovnomerne natriem na vychladenú a stuhnutú jablkovú plnku. Nechám vychladnúť a stuhnúť v chlade na čas podľa potreby.
- 6
Vrch nepečenej jablkovej torty ozdobím podľa seba a nakrájam. Dobrú chuť prajem.
Tiež jablková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Jablkovú plnku sa dá uvariť so Zlatým klasom, našimi pudingami, je tu veľa receptov...pozri moje recepty jablkové kocky, jablková torta,...alebo aj od iných prispievateliek tu na vareche.
Dakujem,uz som nasla na Allegro