Grilované kuracie mäso
Grilované kuracie mäso

Grilované krídelká a stehienka

palma - fotkapalma, 26. mája 2019. Komerčný recept.
Grilované krídelká a stehienka
Foto: palma
4
porcie
180 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg (krídla a stehná)
150 ml
3 strúčiky
2 ČL
2 ČL
1/2 ČL (v prášku)
Príloha:
750 g väčšie
 (na poliatie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Repkový olej zmiešame s koreninami, cukrom a pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.

  2. 2

    Mäso potrieme marinádou a necháme pár hodín odležať v chladničke. Hodinu pred grilovaním ho vyberieme z chladničky, aby získalo izbovú teplotu. Potom ho grilujeme do chrumkava, optimálne na tácke na grilovanie, aby sa marináda nad pahrebou príliš nespálila.

  3. 3

    Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode do polomäkka. Potom ich zabalíme do alobalu a dáme piecť na gril. Podávame ku grilovanému mäsu preliate pikantným čili olejom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: