Grilované krídelká a stehienka
Foto: palma
4
porcie
porcie
180 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg (krídla a stehná) |
|
150 ml |
|
|
|
|
|
3 strúčiky |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL (v prášku) |
|
Príloha: | |
750 g väčšie |
|
|
|
(na poliatie) |
|
Postup
-
1
Repkový olej zmiešame s koreninami, cukrom a pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.
- 2
Mäso potrieme marinádou a necháme pár hodín odležať v chladničke. Hodinu pred grilovaním ho vyberieme z chladničky, aby získalo izbovú teplotu. Potom ho grilujeme do chrumkava, optimálne na tácke na grilovanie, aby sa marináda nad pahrebou príliš nespálila.
- 3
Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode do polomäkka. Potom ich zabalíme do alobalu a dáme piecť na gril. Podávame ku grilovanému mäsu preliate pikantným čili olejom.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu