Mäsové fašírky
Mäsové fašírky

Čevapčiči fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 12. mája 2019

Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso.

5
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

450 g
400 g
200 g
4 PL (na vyprážanie)
2 ks
1 strúčik
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
štipka
štipka
2 PL domáca z rožkov (na obaľovanie)
štipka
Príloha:
 varené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky mäsá som umyla, osušila, nakrájala na kocky a na elektrickom mlynčeku pomlela. Pridala som cesnak, cibuľu nakrájanú na drobno, soľ s chilli, mleté korenie, červenú mletú papriku, vajcia, provensalské korenie, štipku celej rasce a všetko spolu som premiešala.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z masy som tvorila malé tyčinky, ktoré som trošku pováľala v strúhanke.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo zvyšku masy som vytvorila malé guľky.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bravčovú masť som nechala rozohriať a potom som ukladala do nej najprv tyčinky a keď boli hotové, tak aj guľky.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pod pokrievkou som ich nechala dobre prepiecť.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vypražené čevapčiči aj guľky som vyložila na kuchynským papierom vystlanú misu a nechala odkvapkať prebytočný tuk.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som ich s varenými zemiakmi, ktoré som posypala pažítkou s kôpkou pokrájanej červenej cibule, s dijonskou horčicou a chrenom. Prajem vám dobrú chuť.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Velmi pekny a chutny recept, ale tak trochu mi tato verzia pripomina Ihnacaka co dal vajicka a smotanu do bryndzovych halusiek.
Na balkane sa cepab nedusi ale griluje , a nedava sa zmeska korenia ani vajicka, ked je maso lacnejsie tak sa prida soda bikarbona na zmakcenie a odlahcenie.
Vyborna slovenska verzia, ale original chuti inac.
Pekný recept aj krásne naservírované, ale musím sa pripojiť k tomu, že ide o slovenskú resp. československú verziu čevapčiči, ako sme ju poznali a poznáme z našich jedální a reštaurácií. Pravé čevapčiči je z čistého mäsa, bez cibule, cesnaku a vajca, len mäso, soľ, MČ korenie a voda s trochou sódy bikarbony alebo trocha minerálky. Dobre premiesiť a nič viac. Ani sa neobaľuje v strúhanke. A podáva sa s cibuľou a chlebom.
Jedlo nášho detstva. Náš otec sa narodil v Chorvátsku, na Slovensko prišiel už ako dospelý. V kuchyni bol veľmi šikovný, takže varieval rád a často. Čevapčiči podával s horčicou a surovou cibuľou, nič viac nebolo treba. Ja som naň celkom zabudla, budem ho musieť niekedy spraviť.