Mäsové fašírky
Mäsové fašírky

Čevapčiči fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 12. mája 2019

Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso.

5
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

450 g
400 g
200 g
4 PL (na vyprážanie)
2 ks
1 strúčik
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
štipka
štipka
2 PL domáca z rožkov (na obaľovanie)
štipka
Príloha:
 varené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky mäsá som umyla, osušila, nakrájala na kocky a na elektrickom mlynčeku pomlela. Pridala som cesnak, cibuľu nakrájanú na drobno, soľ s chilli, mleté korenie, červenú mletú papriku, vajcia, provensalské korenie, štipku celej rasce a všetko spolu som premiešala.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z masy som tvorila malé tyčinky, ktoré som trošku pováľala v strúhanke.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo zvyšku masy som vytvorila malé guľky.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bravčovú masť som nechala rozohriať a potom som ukladala do nej najprv tyčinky a keď boli hotové, tak aj guľky.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pod pokrievkou som ich nechala dobre prepiecť.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vypražené čevapčiči aj guľky som vyložila na kuchynským papierom vystlanú misu a nechala odkvapkať prebytočný tuk.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som ich s varenými zemiakmi, ktoré som posypala pažítkou s kôpkou pokrájanej červenej cibule, s dijonskou horčicou a chrenom. Prajem vám dobrú chuť.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík a ještě pěknější porce na talíři! Přeji Požehnanou neděli, milá Izi!
motyka
Takýto obedík by som si veru dala. Najmä keby ho pripravil niekto iný. Krásne servírovanie aj úprava stola. Cit pre krásno sa v Tebe nezaprie.
Výborný typ na použitie jahňaciny. Díky.
2010
Velmi pekny a chutny recept, ale tak trochu mi tato verzia pripomina Ihnacaka co dal vajicka a smotanu do bryndzovych halusiek.
Na balkane sa cepab nedusi ale griluje , a nedava sa zmeska korenia ani vajicka, ked je maso lacnejsie tak sa prida soda bikarbona na zmakcenie a odlahcenie.
Vyborna slovenska verzia, ale original chuti inac.
radox1
ajajaj 2010,to nevies ze izabela pod pokrievkou vypraza a nie dusí.
1x leaela
sovka62
Jedlo nášho detstva. Náš otec sa narodil v Chorvátsku, na Slovensko prišiel už ako dospelý. V kuchyni bol veľmi šikovný, takže varieval rád a často. Čevapčiči podával s horčicou a surovou cibuľou, nič viac nebolo treba. Ja som naň celkom zabudla, budem ho musieť niekedy spraviť.
45678
Pre mňa,za mňa nech sú to aj fašírky,keď je tam to vajíčko,ale dobre si navarila a štedro naservírovala..dávno neboli, inšpirácia prišla, pekný zvyšok dňa:-)
1x haji
kecemis
@Sovka62 (12.5.2019 19:45)
Sovka presne si to vystihla. Aj moja mamina to podavala len s cibulou a horcicou. Tak mi to prislo vhod ako inspiracia a pripravil som na dnesny obed. Pocutilii si vsetci. Dakujem
evelynba
Pekný recept aj krásne naservírované, ale musím sa pripojiť k tomu, že ide o slovenskú resp. československú verziu čevapčiči, ako sme ju poznali a poznáme z našich jedální a reštaurácií. Pravé čevapčiči je z čistého mäsa, bez cibule, cesnaku a vajca, len mäso, soľ, MČ korenie a voda s trochou sódy bikarbony alebo trocha minerálky. Dobre premiesiť a nič viac. Ani sa neobaľuje v strúhanke. A podáva sa s cibuľou a chlebom.
zolik
Mila @izabella929 , dakujem za recept, ceskoslovensky 😊. Presne takto si to pamätam z detstva a skolskych cias v CSSR. Nemala som cervenu cibulu, ale to nie je az tak podstatne. Podstatna je klasicka plnotucna horcica a tu samozrejme nemam. Po rokoch skusania, testovania som objavila jednu, ktora sa aspon ako tak tej nasej podoba.
Mozno to pomoze aj inym zijucim v zahranici. Je to Firma Thomy - Senf Mild feingemahlen


izabella929
@zolik (21.11.2021 19:23)

Potesenie je na mojej strane, lebo som bola presvedcena, ze moje starsie recepty nikoho nezaujimaju... A vobec ziadne..
Na cibuli ozaj nezalezi, podstatne je ostatne a kazdy to ponukne svojim pri stole, co doma ma..
Treba si vazit potraviny, bude ich mozno nedostatok... Hlavne, ze vsetkym chuti co doma uvarime kazdy po svojom


Ďakujem pekne za komentár.

Prajem vela stastia...
2x zolik a sracz
bugout
@zolik (21.11.2021 19:23) nabudúce daj namiesto horčice Ajvar... Ano viem, že Horčica patrí k našej verzii, ale keď ju nevieš zohnať tak daj Ajvar aj tak tam má byť skôr ten :-)
1x zolik
zolik
@bugout (21.11.2021 20:46)
Dakujem za tip, mile od Teba. Ale to uz bude iny recept, ina chut. Ja praveze taketo nebalkanske, po nasom mam najradsej.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha