Čevapčiči fotorecept
Foto: izabella929
Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso.
porcií
príprava
Suroviny
450 g |
|
400 g |
|
200 g |
|
4 PL (na vyprážanie) |
|
2 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
štipka |
|
štipka |
|
2 PL domáca z rožkov (na obaľovanie) |
|
štipka |
|
Príloha: | |
varené |
|
Postup
-
1
Všetky mäsá som umyla, osušila, nakrájala na kocky a na elektrickom mlynčeku pomlela. Pridala som cesnak, cibuľu nakrájanú na drobno, soľ s chilli, mleté korenie, červenú mletú papriku, vajcia, provensalské korenie, štipku celej rasce a všetko spolu som premiešala.
-
2
Z masy som tvorila malé tyčinky, ktoré som trošku pováľala v strúhanke.
-
3
Zo zvyšku masy som vytvorila malé guľky.
-
4
Bravčovú masť som nechala rozohriať a potom som ukladala do nej najprv tyčinky a keď boli hotové, tak aj guľky.
-
5
Pod pokrievkou som ich nechala dobre prepiecť.
-
6
Vypražené čevapčiči aj guľky som vyložila na kuchynským papierom vystlanú misu a nechala odkvapkať prebytočný tuk.
-
7
Podávala som ich s varenými zemiakmi, ktoré som posypala pažítkou s kôpkou pokrájanej červenej cibule, s dijonskou horčicou a chrenom. Prajem vám dobrú chuť.
Výborný typ na použitie jahňaciny. Díky.
Na balkane sa cepab nedusi ale griluje , a nedava sa zmeska korenia ani vajicka, ked je maso lacnejsie tak sa prida soda bikarbona na zmakcenie a odlahcenie.
Vyborna slovenska verzia, ale original chuti inac.
Sovka presne si to vystihla. Aj moja mamina to podavala len s cibulou a horcicou. Tak mi to prislo vhod ako inspiracia a pripravil som na dnesny obed. Pocutilii si vsetci. Dakujem
chute-jadranu.webnode.cz/products/cevabcici/...
Mozno to pomoze aj inym zijucim v zahranici. Je to Firma Thomy - Senf Mild feingemahlen
Potesenie je na mojej strane, lebo som bola presvedcena, ze moje starsie recepty nikoho nezaujimaju... A vobec ziadne..
Na cibuli ozaj nezalezi, podstatne je ostatne a kazdy to ponukne svojim pri stole, co doma ma..
Treba si vazit potraviny, bude ich mozno nedostatok... Hlavne, ze vsetkym chuti co doma uvarime kazdy po svojom
Ďakujem pekne za komentár.
Prajem vela stastia...
Dakujem za tip, mile od Teba. Ale to uz bude iny recept, ina chut. Ja praveze taketo nebalkanske, po nasom mam najradsej.