Mäsové fašírky
Mäsové fašírky

Čevapčiči fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 12. mája 2019

Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso.

5
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

450 g
400 g
200 g
4 PL (na vyprážanie)
2 ks
1 strúčik
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
štipka
štipka
2 PL domáca z rožkov (na obaľovanie)
štipka
Príloha:
 varené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky mäsá som umyla, osušila, nakrájala na kocky a na elektrickom mlynčeku pomlela. Pridala som cesnak, cibuľu nakrájanú na drobno, soľ s chilli, mleté korenie, červenú mletú papriku, vajcia, provensalské korenie, štipku celej rasce a všetko spolu som premiešala.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z masy som tvorila malé tyčinky, ktoré som trošku pováľala v strúhanke.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo zvyšku masy som vytvorila malé guľky.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bravčovú masť som nechala rozohriať a potom som ukladala do nej najprv tyčinky a keď boli hotové, tak aj guľky.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pod pokrievkou som ich nechala dobre prepiecť.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vypražené čevapčiči aj guľky som vyložila na kuchynským papierom vystlanú misu a nechala odkvapkať prebytočný tuk.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som ich s varenými zemiakmi, ktoré som posypala pažítkou s kôpkou pokrájanej červenej cibule, s dijonskou horčicou a chrenom. Prajem vám dobrú chuť.

    Čevapčiči (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Takýto obedík by som si veru dala. Najmä keby ho pripravil niekto iný. Krásne servírovanie aj úprava stola. Cit pre krásno sa v Tebe nezaprie.
Výborný typ na použitie jahňaciny. Díky.
Jedlo nášho detstva. Náš otec sa narodil v Chorvátsku, na Slovensko prišiel už ako dospelý. V kuchyni bol veľmi šikovný, takže varieval rád a často. Čevapčiči podával s horčicou a surovou cibuľou, nič viac nebolo treba. Ja som naň celkom zabudla, budem ho musieť niekedy spraviť.
Pre mňa,za mňa nech sú to aj fašírky,keď je tam to vajíčko,ale dobre si navarila a štedro naservírovala..dávno neboli, inšpirácia prišla, pekný zvyšok dňa:-)
Pekný recept aj krásne naservírované, ale musím sa pripojiť k tomu, že ide o slovenskú resp. československú verziu čevapčiči, ako sme ju poznali a poznáme z našich jedální a reštaurácií. Pravé čevapčiči je z čistého mäsa, bez cibule, cesnaku a vajca, len mäso, soľ, MČ korenie a voda s trochou sódy bikarbony alebo trocha minerálky. Dobre premiesiť a nič viac. Ani sa neobaľuje v strúhanke. A podáva sa s cibuľou a chlebom.

Pridaj komentár k receptu: