Grilovaná sviečkovica so „živánskymi“ zemiakmi
Jakub Sobotka
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 27. júna 2019
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 27. júna 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 4 plátky |
|
| 150 g |
|
| 60 g čerstvé (šalvia, tymian, rozmarín, petržlenová vňať) |
|
| 800 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 2 ks stredne veľká |
|
| 80 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Alobal potrieme masťou, rozložíme naň nadrobno nakrájanú slaninu, klobásu, zemiaky, doplníme nakrájanú cibuľu, pridáme koreniny a podľa chuti i farebnú papriku. Osolíme, zabalíme do alobalu a dáme na gril.
- 2
Medzitým mäso, ktoré sme ako prvé vybrali z chladničky, aby dosiahlo teplotu 15–20 °C, ľahko osolíme a okoreníme. Grilujeme na rozpálenom grile asi 6 minút z každej strany.
- 3
Zmäknuté maslo vymiešame metličkovým robotom s posekanými bylinkami, a keď otáčame steak, položíme naň kus bylinkového masla. Podávame so zemiakmi.
Tiež sviečkovica:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu